Kadınlarla yola çıkmanın zorluğu da yön bulmakta bir hayli zorluk yaşamaları olarak bilinir.Bilim adamları araştırdı; kadınlar neden harita okuyamaz, erkeklerse neden gözlerinin önündeki şeyleri görmekte bu kadar zorlanır?İşte cevaplar...

Kadınların harita okumakta zorlanması ve erkeklerin de gözlerinin önündeki şeyleri görememeleri yeni bir araştırma konusu oldu.

California Üniversitesi'ndeki bilim adamları cinsiyetler arası farklılıkların evrim sırasında farklı görevler almalarıyla açıklanabileceğini ifade etti.

Dr. Francisco Ayala, erkeklerin, avcılıkla uğraştıkları için iyi bir iz sürücü ve yol takipçisi olduğunu, kadınların ise yiyecekler arasında yemek yapabileceklerini seçtikleri için kendilerine yakın nesneleri seçmekte daha iyi olduklarını tespit ettiklerini belirtti.

Beynin, çevredeki nesneleri fark edebilmeyi kontrol eden bölgesini araştıran bilim adamları, kadın beynindeki nöronların bu bölgenin her iki tarafında da aktif olduğunu; ancak erkek beynindeki nöronların sadece bir tarafta aktif olduğunu buldular.

GAZETEPORT