1. Erken başlangıç yapın

Yüzünüzü yıkadıktan sonra uyumayı alışkanlık edinin! Cilt Uzmanı Laurie Polis, yatmak için yorulmayı veya uykunuzun gelmesini bekliyorsanız; yanlış yapıyorsunuz diyor. Çünkü cildinizin dinlenmesi ve tedavi edilmesi için en uygun zaman uyku zamanıdır. Geceleri yüzümüzde kan akışı devam ediyor, cilt nefes alıyor. Bu yüzden yzünüzde bu akışı engelleyecek hiçbir şey bulunmamalı. Şunu unutmayın: ''Erken uyuyun, erken kalkın.''

2. Sırtüstü uyuyun

Audrey Hepburn hayranlarına not: Yüzüstü uyumak 'güzellik uykusu' için kötüdür. Çünkü kafamız 8.7 ağırlığında ve yüzümüze baskı uygulamış oluyoruz. Diğer bir gerçek de baskıların uygulandığı taraf daha fazla kırışıyor!

3. İdeal baş yükseltisine dikkat

Uyurken iki yastık kullanmanız uygun olur. Böylece boynunuz ve kafanız gövdenize göre daha yüksek konumda kalır. Polis böylece kan dolaşımının hızlanacağını ve dolaşımın daha rahat olacağını söylüyor.

4. Cildinize bebeksi bir dokunuş

Göz makyajınızı çıkarın, yüzünüzü nemlendirin. Cildinizdeki nem göz çevrenizi de besler. Kırışıklıklar için çok para dökmenize gerek yok. Cildinize doğal bakımlar uygulayın ve nemlendirin yeter! Özellikle cildinizin kış aylarında neme daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmayın.

5. Parıldayın!

Gece kreminize bir damla bronzlaştırıcı karıştırın. Her gece uygulayın. Uyandığınızda cildinizin kusursuz, yumuşak ve ışıltılı olduğunu göreceksiniz.

6. Karbonhidrattan uzak durun

Belirginleşmiş elmacık kemikleriyle uyanıyoruz; yüksek proteinli besinler tüketin, şekerden uzak durun. Pirinç, makarna ve patates gibi karbonhidrat açısından zengin besinleri tüketmek fonksiyonlarınızı yavaşlatır ve yüzünüz daha soluk görünür.

7. Saten yastık yüzü ve çarşaf

Saçlarınız sabah kalktığınızda elektirikleniyor. Çoğumuz da bu görüntüden hoşlanmıyoruz. Saten yastık düzleri sürtünmeyi en aza indirir ve elektriklenmeyi önler.

8. Volümlü saçlar için bir sır

Gece uyurken saçlarınızı bir balerin gibi tepede topuz yapın. Saç stilisti Josh, "Ertesi güne iri dalgalar ve volümlü saçlarla uyanacaksın'' diyor.

9. Saç bakımı

Saçlara özel maske uygulayarak uyuyun. Saçlarınız bütün gün ihtiyacı olan nemi almış olacak. Sabah uyandığınızda çalkalayın. Bunu en az haftada bir kere uygulayın.

10. Erken uyanın

Dürüst olun; sabah işe veya okula yetişmek zorunda olmasak, uyanmak için o kadar aceleci davranmıyacağız! Ama horozlarla aynı saatte uyanmak şart! Yani işin aslı 'erken kalkan yol alır.' Uyudukça uyuyasınız gelir. Dinamik bir başlangıç için erken kalkın. Sporunuzu yapın, duşunuzu alın. Kendinizi harika hissedeceksiniz!

11. İçinde en iyi hissettiğiniz kıyafet

Harika görünmenin diğer bir sırrı da kendinizi mutlu ve güzel hissettiğiniz kıyafeti giyinmek... Fazlalıklarınızı gözünüze sokan bir kıyafet yerine, daha rahat hissettiğiniz kıyafetinizi tercih edin. Bugün yeni bir başlangıç yapın ve 'kadın'lığınızın farkına varın. Ne kadar şanslıyız...

12. Doğal makyaj

Bugün seksi bir başlangıç yapacağız dedik; hemen elinize kırmızı ruju almayın! Nude(ten rengi) tonlarını tercih edin. Bronz allık kullanın.

13. Unutma sen güçlü kadınsın!

Dış görünüşünüzü güne hazırlamanın yanısıra ruhunuzu unutmamanız gerekiyor. Güçlü olduğunuzu hatırlayın! Güveniniz tam olmalı. Kendine güvenen bir kadın erkeklere de, kadınlara da her zaman çekici gelir! Bu güven sizi hep ileri taşıyacaktır.