Kadınların yüzlerini traş etmesinin en basit nedeni istenmeyen tüylerinden kolayca kurtulmak. Ağda ya da başka yöntemlerle başarısız olan kadınlar; jilet ve traş köpüğü sayesinde rahat bir nefes aldı.
Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe gibi ünlülerin yüz traşı olduğu ancak bu güzellik sırrını herkesten gizledikleri hala konuşuluyor.

Yüzünüzü traş ettiğinizde kolajen üretimi de artar. Yüzü traş etmenin pozitif sonuçlarından biri de bu işte. Kolajen üretimi artınca da cildinizin yaşlanması gecikiyor.

Belki kulağa tuhaf geliyor ama kadınların traş olması Japonya'da oldukça yaygın. Yüzü traş etmek "kao sori" diye adlandırılıyor.

Yüzünüzü traş ettiğinizde sadece kolajen üretimini artırmazsınız aynı zamanda cildinizin üzerindeki ölü deriden de kurtuLursunuz. Böylece yüzünüz daha nemli ve canlı görünmeye başlar.

Bu temizlik ve tazelik de makyaj için size bir alan hazırlar. Azıcık bir makyaj ve pırıl pırıl parlayan bir ciltle çok güzel görünebilirsiniz.

Bu arada traş olmak akne ve siyah noktalardan kurtarır. Ölü deriyi azaltır ve üstelik kimyasal peeling yaptırmaktan çok daha ucuz.

İngiliz doktor Michael Prager yaptığı açıklamada traşın, ciltte yaşlanmayı önlediğini kabul ederek traşlı bölgedeki derinin canlılığının diğer bölgelere oranla daha fazla olduğunu söyledi.

Araştırmaya katılan diğer bir doktor olan Neal Schultz ise yıllarca traş olan bir erkeğin aynı yaşdaki kadına göre daha az yaşlandığının belirlendiğini hatırlatarak bu yöntemin kadınlar arasında da uygulanabileceğini söyledi.

Araştırmaya katılan Angela Gravin adlı bir kadın haftada üç kez traş olduğunu, traş sonrası yüzüne sürdüğü kremlerden çok olumlu sonuçlar aldığını ve tüylerin ne daha siyah ne de daha sert çıktığını ifade etti. Yüzündeki tüyleri sekiz yıl boyunca haftada üç kez traş eden bir kadın "Yüzümdeki yumuşaklığı ne laser ne de ağda yaparak elde ettim. Köpük sürerek traş olmak en iyi çözüm" dedi. (Hürriyet)