Yıllardır tartışılan, kadınların cuma namazı kılılıp kılımayacağı, kadınlara da farz olup olmadığı konusunda görüş bildiren Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki aylarda il müftülüklerine gönderdiği yazı ile camilerde kadınlar için de namaz kılacak yer ayrılmasını, özellikle cuma günleri kadınların camiye gelmesinin sağlanmasını istedi.

Manisa İl Müftülüğü de uygulamayı merkez cami olan Sultan Camii'nde başlattı. Kadınların cuma namazına gidebileceğinin duyurulmaması nedeniyle ilk gün katılım az oldu. Yaklaşık 20 kadın namazdan 40 dakika önce gelerek erkeklerle ayrı kapıdan camiye girdi. Kendilerine ayrılan bölümde cuma namazını kılan kadınlar çıkışta da erkeklerden ayrı kapıdan çıktı. Cami avlusunda namaz vaktini bekleyen erkekler de kadınların cuma namazı için camiye gelmelerini şaşkınlıkla izledi. Cemaatten biri, "Kadınların cumaya gelebileceğini bilmiyorduk. Camiye girişlerini görünce şaşırdık. Artık kadınların da cuma namazını kılabilmesi güzel" dedi.

KADINLARDAN İSTEK GELDİ
Manisa İl Müftülüğü de ilk gün kadınları yalnız bırakmadı. İl Müftüsü Namık Hisar'ın görevlendirdiği kadın Din Hizmetleri Uzmanı Sevinç Tepekale, kadınların cuma namazı için çok istekli olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bazı illerimizde başlayan uygulama Manisa'da da yürürlüğe girdi. Müftülüğümüzün katkılarıyla Sultan Camii'nin bir bölümünde yer ayrıldı. İsteyen hanımlarımız her hafta burada cuma namazını kılabilecek, vaazı dinleyebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uygulamayı başlatması ile ilimizde de ilk namaz kılındı. Bundan sonra hanımların daha çok ilgi göstereceğini umuyoruz."
DHA