Aydınlı ressam Eşref Gürpınar, hobi olarak uğraştığı müzikte uzun sürenin ardından bir ilke imza attı. 36 yıl aradan sonra kadınlar için bir şarkı hazırlayan Gürpınar, kendisini yazıp yorumladığı “Kadınlarımız” isimli şarkısına amatörce bir klip hazırladı.
Eserini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak hazırladığını ifade eden Eşref Gülpınar, “Neco tarafından bundan tam 36 yıl önce 1976 yılında müzik piyasasına çıkan ve kadınlarla özgü olan ‘Onlar’ isimli şarkıdan sonra bugüne kadınlarla ilgili bir şarkı yazılmamış yapılmamış. Varsa da ben duymadım” dedi.
Aşk ve sevgi üzerine binlerce şarkı yazıldığını belirten Eşref Gülpınar, “Her zaman kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine pek çok sözler söylenmiş, filmler yapılmış, kitaplar yazılmıştır. Ama çok ilginçtir ki, 36 yıldır Türkiye’de bir şarkı yazılmamış. Ben bu konunun işlenmesinin gerektiğine inandım ve bu düşünceden yola çıkarak böyle bir şarkı için 8 Mart’ta özel amatör bir klip hazırladım. Eserimin profesyonel bir sanatçı tarafından yorumlanıp müzik dünyasına kalmasını diliyorum” diye konuştu.
KLİPTE KADINLARAYER VERDİ
Hazırladığı klipte Türkiye’nin simge haline gelen kadınlarına yer verdiğini kaydeden Gürpınar, şöyle konuştu: “ Şarkıya yaptığım acizane klipte, Ulu Önder Atatürk ve annesi, Kurtuluş Savaşı’nın kahraman Türk kadınları, kadın ve şiddet, töre ve kadın, siyaset ve kadın, anne, başarılı, mücadeleci, güzel, sadakatli, fedakarlığı simgeleyen vefa örneği kadınlar, sanat ve kadınlar, Türkiye ve bayrak sevgisi, tarihte Türk kadınına yer verdim. Bugüne kadar resimle ilgili pek çok eser bıraktığıma inanıyorum. Müzikte ilgili de bir eser bırakmak isterim ama o kadar kolay değil diye düşünüyorum” diye konuştu.
İşte o şarkının sözleri:
KADINLARIMIZ
Dünyaya getiren sevgiyle büyüten, başımızın tacı gönül ilacı
Ekmeğinde aşında kötü günde başında, ağlasan göz yaşında Kadınlarımız
Doğudan batıya güneyden kuzeye hepimizin Türkiye bu vatan bizim
Varolsun var olacak yarınlarımız kadınlarımız, kadınlarımız yarınlarımız
Yaşasın aydınlık Türkiye sevdamız kalplerde yaşasın kadınlarımız
Yetiştirip büyüttüğün onca nesil’in, yarının mimarları senin eserin
Ailenin çiçeği yuvaların meleği, sevgi dolu yüreği Kadınlarımız