Kayseri’nin AK Partili Develi BelediyeBaşkan Yardımcısı Mustafa T. bir arkadaşının aracılığı ile bir bayanla tanıştı.

Birbirlerine telefon ederek ilişkilerini geliştiren Şerife Y. ile Başkan ayardımcısı bir süre sonra buluşmaya karar verip bir parkta kararlaştırdılar.

Parkta buluştuktan sonra eve giden ikiliyi Naci Özkaya (23) ile Mehmet Çalı (28) daire kapısını zorla açarak içeri girdi. 

Mustafa T., “İmdat, kurtarın” diyerek yardım istedi. Şüpheliler, yardıma gelen komşulara silah doğrultarak, “Kimse karışmasın, bu namus meselesi” diyerek tehdit etti. 

İşkence, şantaj

Sonra da Mustafa T.’yi araca bindirerek kaçırdılar ve şehir dışında bir adrese götürerekişkence yaptılar, üzerindeki para ve değerleri eşyalarını alarak senet imzalattırdılar. 

MOBESE ve güvenlik kamera taramasından şüphelilerin adresleri belirlendi. Yapılan baskında Naci Özkaya ile Mehmet Çalı ve Şerife Y. gözaltına alınırken, başkan yardımcısı da kurtarıldı.

Çete işi

Şerife y..’nin çete ile bağlantılı çalıştığı, gidilen adresin önceden belirlendiği, soygun, gasp, şantajın planlı organize bir çetenin işi olduğu sonucuna varıldı.Olayla ilgili 5 kişi daha gözaltına alındı. Özkaya ile Çalı tutuklandı. Şüphelilerin sabıkaları bulunduğu kaydedildi.

Kadını hatırlamıyorum

Telefonla ulaştığımız Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa T. “Baştan sona bir kumpas var” dedi. Mustafa T., evde buluştuğu kadınla ilgili de, “Kadını tanıyıp tanımadığımı hatırlamıyorum” açıklamasını yaptı.