CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin “Kadın Raporu”nu açıklamak amacıyla kadın gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda konuşan Bilgehan, Türk siyasi tarihinde ilk kez bir genel başkanın bu kadar ayrıntılı bir kadın raporu sunduğunu, bunun da CHP'nin farkı olduğunu söyledi. 
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan en çok kadınların zarar gördüğünü savunan Bilgehan, “Bunu bu kampanya döneminde daha yakından izleme imkanı bulduk. Özellikle işsizlik ve yoksulluktan en çok kadınlar etkileniyor. Bunun sonucunda genel başkanımızın belirttiği gibi aile içi şiddet de çok büyük oranlarda artmış. Aile sigortası projemizin buna bir miktar çare olabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Bilgehan, aile içi şiddettin önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
“Aile içi şiddet Türkiye'de büyük oranlarda artmış. Ancak son zamanlarda başbakanın da simgesel olarak kadına yönelik şiddet oranın içinde yer aldığını düşünüyorum ne yazık ki. Son seçim döneminde orantısız bir şekilde kadınları hedef alarak, kadın gazeteci, iş kadını, kadın siyasetçiye, kadın göstericiye karşı ve daha önceden vatandaşın annesine 'Ananı da al git' gibi sözler sarf eden bir başbakanla karşı karşıyayız. 
 
SİMGESEL ANLAMI VAR
Ben dün kendisini bir canlı yayında izledim. Bizim için çok önemli bir konu var. Biliyorsunuz birkaç bakanlık değişti, yenilendi. Bu değişen bakanlıklar arasında eskiden kadın ve aileden sorumlu bakanlık vardı. Şimdi kadın adı devletten silindi. Kadın adı artık yok. Sadece aile ve sosyal politikalar bakanlığı haline geldi. Bunun sadece bir isim değişikliği olduğuna inanmıyoruz. Burada çok anlamlı ve simgesel bir değişiklik olduğunu düşünüyoruz.” 
 
Eşitliğe inandıklarını, cumhuriyetin de bu temeller üzerine kurulduğunu ifade eden Bilgehan, “Aradan bu kadar yıl geçtikten sonra etrafımızdaki coğrafyaya baktığımız zaman birçok ülkenin bizim şu anda bulunduğumuz yere gelemediğini görüyoruz. Bu, Türkiye'nin çok önemli bir ayrıcalığı” diye konuştu. Bilgehan, 2 gün önce Mısır'dan gelen ve aralarında genç kızların da olduğu “Tahrir gençlik liderleri” ile görüştüğünü aktararak, onların Türkiye'yi önemli bir örnek olarak gördüklerini dile getirdi. (AA)