Alınan bilgilere göre, olay saat 21.30 sıralarında Erkenez Mahallesi 3. Sokak'taki ikamette meydana geldi. Cinayet suçundan cezaevinde yatan ve tahliye olan S.M.(29), Kahramanmaraş'taki kız kardeşi F.Y. ve eniştesi Ö.Y.'ye ait olan eve gelerek bir süredir burada yaşamaya başladı.

İddiaya göre, akşam saatlerinde F.Y. ve kocası Ö.Y. tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ö.Y. eşini darp etti. Karı koca arasındaki kavgaya müdahale eden kayınbirader S.M. eniştesiyle kavga etmeye başladı. Kayınbiraderiyle yumruklaşan Ö.Y. evde bulunan av tüfeğini alarak S.M.'ye doğrulttu. Bu sırada F.Y. kocasına engel olmaya çalışınca Ö.Y. tüfeğin dipçiğiyle karısına vurarak namluyu tekrar kayınbiraderine doğrulttu. Tetiğe basan Ö.Y., S.M'yi vurduktan sonra tüfeğiyle birlikte firar etti.

Silah sesini duyan komşular olayı hemen polise ve 112'ye bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri S.M.'nin hayatını kaybettiğini tespit ederken, dipçik darbesiyle yaralanan F.Y.'yi alarak hastaneye götürdü.
S.M.'nin cesedi Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polis firari şüpheli Ö.Y.'yi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CİNAYET ALANINDAKİ KÖPEĞİN YÜREK SIZLATAN DRAMI

Öte yandan, cinayetin işlendiği evin önündeki bir köpeğin hali ise, görenlerin yüreğini sızlattı. Kangal cinsi olduğu belirtilen ve kulakları kesildiği gözlenen köpek, önce polisin çektiği olay yeri şeridini ısırarak oynamaya çalıştı. Büyük acı yaşadığı ve kulağında enfeksiyon bulunduğu görülen köpek, daha sonra kendisini su birikintisinin üzerine bırakarak dakikalarca hareketsiz kaldı.

Halk arasında köpeklerin daha sinirli ve öfkeli olması için kulakları kesiliyor. İnanışa göre, kulakları kesilen ve kendisine yedirilen köpek daha "yavuz" oluyor.