Sağlıklı sosyal bir çevrede yaşama kakının önündeki en önemli engelin bireysel ve toplumsal şiddet olduğunu ifade eden Çerçioğlu “Ülkemiz gündeminde de terör ve şiddet güncelliğini bir türlü yitirmemiş, giderek artmıştır. Şiddet kültürünün geçerliliğini koruduğu ülkemizde en çok şiddetle karşı karşıya kalanlar da ne acıdır ki hala kadınlardır” dedi.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açıklamasında “Şiddet her toplumda her dönemde var olan ve var olacak bir olgudur. Yapılan araştırmalar şiddetin coğrafi alan, ırksal özellikler ya da gelir düzeyiyle ilgisi olmadığını da ortaya koymuştur. Nedenleri çok karmaşık ve çeşitli olan şiddetin günümüzde en görünür yanı kadına yönelik şiddettir. Kilo almak, izinsiz dışarı çıkmak, yemeği yakmak yada tuzunu ayarlayamamak, çocuğun babaya benzememesi, erkeğin işsizliği, erkeğin neden eve geç geldiğinin sorulması, çalışan kadının maaşını vermemesinin şiddet görmesinin nedeni olması şiddetin tekme, yumruk, sopa, kemer, kaynar su dökmek, kezzap atmak, vücutta sigara söndürmek gibi yöntemlerle uygulanıyor olması, bir kez daha mali kriz, ekonomik kriz tartışmaları içersinde karşıladığımız 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününde acı ama gerçek bir Türkiye manzarasıdır” dedi.

İşsizliğin, yoksulluğun, eğitimsizliğin oluşturduğu gerilimlerin sonuçlarını en çok yaşayanların kadınlar olduğunu belirten Çerçioğlu “Bunu bilerek hazırladığımız sosyal projelerimiz uygulamaya girdikçe kadınlarımızın sadece kendilerinin değil ülkenin kaderini de değiştirecek güce sahip olacaklarını bir kez daha ifade ediyor, şiddetsiz bir yaşam diliyorum” ifadelerine yer verdi.