Askerin kadın polise, ‘’Çok güzelsin, hepimizin rüyalarını süslersin, gel seni gezdireyim, belki yüzüğü de atarsın’’ dediği öne sürülüyor.

Bir süre önce Balıkesir Eğitim Merkez Komutanlığına giden kadın polis F.U. nişanlısını ziyaret etmek istedi. Nizamiyede görevli nöbetçi Astsubay kıdemli Çavuş T. P ise, ‘’Seni görünce pozitif enerji doldum. Emniyetin kalitesi yükselmiş, senin gibi güzel kızları almışlar. Burada10 bin asker var hepsinin rüyalarını süslersin. Seni Balıkesir’de gezdireyim. Belki ilerde nişanlından ayrılırsın, zaten aranızda bir yüzük var, onu da atarsın’’ dedi..

Şikayet üzerine Astsubay Çavuş hakkında Hava Eğitim Komutanlığı askeri mahkemesinde 2 yıla kadar hapis istemiyle cinsel taciz davası açıldı. Ancak mahkeme suçun askeri nitelikli olmadığına karar vererek ‘’Askeri mahalde işlenen suçlara askeri mahkeme bakar’’ biçimindeki yasa maddesinin iptalini istedi.

Bunun üzerine dosya Anayasa Mahkemesine geldi. Anayasa Mahkemesi de, 353 sayılı Askeri Mahkemeler yasasında yer alan ve askeri mahallerde işlenen her suça askeri mahkemelerin bakmasını düzenleyen maddeyi iptal etti. Polis ile asker arasındaki davaya bundan sonra sivil mahkeme bakacak. (Gazeteport)