Aydın'da faaliyet gösteren 14 sivil toplum örgütünün, ''Aydın Dünya Kadın Platformu'' adı altında bir araya geldiği bildirildi.
Platformun kurulması, üye derneklerin temsilcilerinin katılımıyla Aydın Barosu'nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.
Platformun dönem sözcülüğünü üstlenen Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Hidaye Kahyaoğulları, yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de yapılan istatistiki çalışmaların, kadına karşı şiddetin, toplumun tüm katmanlarında yaygınlaştığını, kadınların çoğu zaman en yakınlarından şiddet gördüğünü gösterdiğini söyledi.
Şiddet mağduru kadınlar için sığınma evlerinin açılarak yaygınlaştırılmasının bir ihtiyaçtan öte zorunluluk olması gerektiğini belirten Kahyaoğulları, şunları söyledi:
''Sorumluluğu yalnızca devletten beklemektense, soruna var demek ve sorunun çözümü için elimizi taşın altına koymak, kurum ve kuruluşlar yanında vatandaş olarak her birimizin görevi olmalıdır. Şiddet toplumsal bir gerçeklik, mağdur büyük ölçüde kadınken toplum içerisinde var olan şiddetin bir anda önleneceğini beklemektense, mağduru korumak adına bir takım önlemler almak en akılcı yol olmalıdır. Bu bağlamda, toplumsa duyarlılığın artırılması amacı ile bugün, 14 sivil toplum örgütünün imzalamış olduğu ortak mutabakat tutanağı ile çalışmalarımızı 'Aydın Dünya Kadın Platformu' adı altında sürdüreceğimizi bildiriyoruz.''
Kahyaoğulları, platformun, sığınma evi, ön büro, danışma merkeziyle ilgili çalışmaları tek çatı altında toplamak ve ortak hedef doğrultusunda hareket etmek amacıyla kurulduğunu kaydetti.