Batman Belediye Meclis Salonu’nda düzenledikleri toplantıda izlenimlerini paylaşan kadın meclisi üyeleri, birçok kesimin olaya duyarsız kaldığını öne sürerek, olaya duyarsız kalan kesimlere karşı annelerin sesi olmayı amaçladıklarını ifade etti. Kadın olarak, anne olarak onların acılarına ortak olmayı istediklerini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Evin Güleker, "Olayı hepimiz televizyonlardan izledik, ancak olayı yerinde görmek, o acıya orada tanık olmak hiçbirimiz için kolay değildi. Çok şey söylemek için gitmiştik, çok şey söyleyecektik, ancak duygu yoğunluğundan söyleyemedik. Annelerin bize verdiği çok değerli mesajlar vardı. Biz ne söylersek, ne yazarsak onların yanında boş kalacaktı. Biz de istedik ki onların ağzından, onların sesinden, onların bize ilettiklerini sizlerle en sade en yalın haliyle paylaşalım." dedi.

Saldırıda evladını kaybeden bir annenin çocuğuna yazdığı mektubu okuyarak paylaşan Güleker, daha sonra yakınlarını kaybeden kadınların dile getirdiği ileri sürülen talepleri paylaştı.

Birçok evladını aynı anda toprağa gömmüş bir annenin yüksek sesle hala barış diye haykırdığını, mezarı başında barış istediğini ileri süren Güleker, kadınların para değil olayın aydınlatılmasını, faillerinin yargı önüne çıkarılmasını istediğini söyledi. Yaşamını yitiren 34 insanın yerine gündemin başka meselelerle meşgul edildiğini iddia eden Güleker, "Bu insanlar yaslarını bile yaşayamadı. Yaslarını yaşatmadılar. Yasları bile para mevzusu ve başka mevzularla gölgelendi. Paradan ziyade olayın unutturulmamasını, faillerin adalet önüne çıkartılmasını bekliyorlar." ifadelerini kullandı. Özellikle genç kız ve kadınların büyük travma yaşadığına dikkat çeken kadın meclis üyeleri, psikolojik destek yönlü hiçbir çalışmanın yapılmadığını, ilgili kurumlarla bu konuyu görüşüp bir komisyon oluşturmayı düşündüklerini ifade etti.

Emine Erdoğan'ın aileleri ziyaret edeceğine yönelik bir soruyu cevaplayan kadın meclisi üyeleri, "Bu konu gündeme geldi. Orada da dillendirildi. Ancak konu çözüme kavuşturulmamış. Bu noktada, taziye ziyaretini kabul etmeyeceğiz gibi bir net tavırları var." diye konuştu. 

 

f5haber.com