Kars Belediye Başkanı, Başbakan Erdoğan"ın kenti ziyareti öncesinde, belediyenin girişindeki iki kadın heykelini, "uygun bulmadığı" gerekçesiyle kaldırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Kars ziyareti öncesinde belediyenin önündeki iki kadın heykeli kaldırıldı. AKP"li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Belediyenin girişinde iki kadın heykelinin olmasını uygun bulmadım. Heykelleri başka bir yerde de değerlendirmeyeceğiz”dedi.
1999 yılında ANAP"tan, 2004"te AKP"den Kars Belediye Başkanlığı yapan Naif Alibeyoğlu tarafından 2006 yılında İstanbul"da yaptırılan iki kadın heykeli, belediyenin girişine konmuştu. AKP"den ayrılan ve 29 Mart seçimlerine CHP"den giren ama kazanamayan Alibeyoğlu"nun belediyenin girişindeki sağ ve sol tarafa yerleştirdiği heykeller önceki gün AKP"li Başkan Bozkuş"un talimatıyla depoya kaldırıldı. Bozkuş, “Ben tasarrufumu kullanarak iki heykeli kaldırttım. Belediyenin girişinde iki kadın heykelinin olmasını uygun bulmadım. Heykelleri başka bir yerde de değerlendirmeyeceğiz” diye konuştu.

Eski başkandan tepki
Alibeyoğlu heykellerle ilgili olarak, şunları söyledi: “Kadın heykellerin birinde kuzu vardır. Bu heykel, Kars"ın hayvancılık kenti olduğunu sembolize eder. Diğer kadın heykelinin elinde gül vardır. Güler yüzüyle Kars"ın misafirperverliğini anlatır. Belediyecilikte devam esastır. Bu heykellerin kaldırılmasını ahlaki bulmadım. İnsanlık Anıtı"nın bekçisini geri çekmiş ışıklarını söndürmüşler.”