İzmir'de kendisine hakaret ettiği için dava açtığı meslektaşı tarafından tartaklandığını iddia eden kadın aile hekimi A.Ç. "G.K. beni odaya kilitledi. Boğazımı sıkarak elle tacizde bulundu" diyerek şikâyetçi oldu

İzmir'de görev yapan kadın aile hekimi Dr. A.Ç., aynı yerde çalışan erkek meslektaşı G.K.’nin kendisini odaya kilitleyerek boğazını sıktığını, tartaklayıp tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Aile hekimi Dr. G.K. hakkında, iki ayrı sulh ceza mahkemesinde, toplam 11 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davaya konu ilk olay, geçen yıl haziran ayında aile sağlığı merkezinde meydana geldi. İddiaya göre Dr. A.Ç., merkezde Dr. G.K.’nin üzerine olan elektrik, su ve diğer giderlerin yarısını kendisinin karşılamasına rağmen, bunların kurumlara ödenmesinde aksaklıklar oldu. Bu yüzden Dr. A.Ç. faturaları görmek isteyince, Dr. G.K. ile aralarında tartışma çıktı. İki doktor daha sonra aile sağlığı merkezini başka bir yere taşıdı. İki doktor arasında yine tartışma çıktı A.Ç., meslektaşı G.K.’nın kendisine "Salak, geri zekalı kadın, tamamını ödeyeceksin" diyerek hakaret ettiğini öne sürdü.

Dr. A.Ç’nin şikayeti üzerine Dr. G.K., hakkında sulh ceza mahkemesinde ’hakaret ve tehdit’ suçlarından 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hemşireyi dışarı çıkardı Yaklaşık bir ay sonra, iddiaya göre Dr. G.K., toplantı odasındaki hemşireyi dışarı çıkardıktan sonra, kendisine dava açan Dr. A.Ç’yi buraya kilitledi. Dr. A.Ç’nin boğazını sıkıp, hakaret etti, ayrıca tacizde de bulundu.

Dr. A.Ç., Dr. G.K.’den ikinci kez şikayetçi oldu. Dr. G.K. hakkında ’Basit yaralama ve hakaret’ suçlarından bu kez de başka bir sulh ceza mahkemesinde 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dr. A.Ç., ikinci davayla ilgili mahkemede verdiği ifadesinde sanık olan meslektaşından şikayetçi olduğunu yineleyip, "Sanık benim boğazıma sarılıp, itekledi. Kendisi bir eliyle boğazımı sıkarken, diğer elini de eteğimin altına sokarak bana tacizde de bulundu" dedi.

Açılan her iki davadaki suçlamaları da kabul etmeyen ve tutuksuz yargılanan Dr. G.K. ise, "Kedisine tehdit ve hakaret etmedim. Onu yaralamadım" dedi.

Her iki davada tanık olarak dinlenen hemşire O.Ç. de kadın doktorun iddialarını doğruladı. Davalar eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.