Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne ateşli olarak getirilen çocuk, ilk müdahalenin ardından 6. kattaki pediatri servisine gönderildi. Servise çıkarılan çocuğa burada ilk müdahalesi yapıldı. Ancak çocuğun babası, yanındaki 3 kişiyle birlikte kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini iddia ederek, görevlilerle tartıştı. Daha sonra üzerindeki döner bıçağını çıkaran şahıs, katta görevli Dr. Perihan Yasemen Canöz'e saldırdı. Güvenlik görevlilerinin saldırgana müdahalesiyle kurtulan Dr. Canöz, uzun süre olayın şokunu atlatamadı. Saldırgan, etkisiz hale getirildikten sonra polise teslim edildi.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, olayın ardından hastaneyi ziyaret ederek, Asistan Dr. Perihan Yasemin Canöz'e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Dr. Canöz, cuma gecesi yüksek ateşli bir çocuğun babası ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğradığını, olaydan şans eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, son dönemlerde doktorlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, "Hekim arkadaşlarımın zor şartlarda ve özveriyle görev yaptığını biliyorum. Önlemlerimizi alıyoruz. Ancak istemediğimiz halde bu tür saldırılar oluyor. Bizim görevimiz hastalarımıza şifa dağıtmak. Bizler bütün saldırılara rağmen görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Bu tür saldırıların yaşanmaması için de önlemlerimizi alacağız. Hekim arkadaşlarımızdan da saldırıların önüne geçilmesinde katkılarını, görüş ve önerilerini bekliyoruz" dedi.
iha