Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından engellilerin sağlık hizmetlerinden daha kolay ve en iyi şekilde faydalanabilmesi için Aydın merkez ve ilçelerindeki sağlık kurumlarında görevli personellere işitme dili eğitimleri düzenlendi. Hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında engelliler için otoparklar oluşturularak, sarı şeritli engelli yürüyüş yolları yapıldı. Sağlık kurumlarında işitme engelliler için yönlendirme tabelaları düzenlendi. Engelli hasta tuvaletleri hazırlandı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde il genelindeki sağlık kuruluşlarında engellilere yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bildirildi.
Aydın’da engellilerin hayatını kolaylaştıracak projelere imza atan kurumlar arasında Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ön plana çıktı. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi; Acil Servis ve Polikliniklerde görme engelliler için yürüme yolu, Poliklinik katında görme engelliler için kullanılan alfabeden oluşan kat planı, Poliklinikte ayrı olmak üzere tüm hasta odaları tuvaletlerinde engellilerin kullanımına uygun şekilde düzenlenmesi gibi engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalarıyla örnek oldu.
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hayata geçirilen engellilere yönelik projeler hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Şevket Şenol Ayhan, “Hepimizi uzaktan yakından ilgilendiren toplumsal konulardan birisidir engellilik. Engellilik ya doğuştan olur, ya da sonradan karşılaştığımız bir kaza ya da bir hastalıkla ortaya çıkar. Unutmamalıyız ki bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeliyiz ve her birimiz engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Başta devlet olmak üzere çeşitli hayır kurumları, sosyal kuruluşlar, engelli insanlarımıza yardım elini uzatmakta, onlarla ilgilenmektedir. Ama bu insanlar bizim aramızda, toplum içinde yaşamaktadırlar. Bu sebeple aynı hizmeti aldığımız kurumlarda, özelliklede sağlık kurumlarında Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde yürütülen engellilere ait tüm engelleri kaldırmak için sağlık kurumlarımızın engelli vatandaşlara kolaylıkla hizmet verebilecek standartlara ulaştırılması çalışmaları halen devam etmektedir” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg