Geçen yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kurulan Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 1. yaşını yeni binasında düzenlediği etkinlik ile kutladı.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Leziz Uyanık ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Ceylan’ın da katıldığı birinci kuruluş yıldönümü etkinliğine Kuşadalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Yeni binasına geçen kadın danışma merkezinin açılışını belediye başkan vekili Leziz Uyanık gerçekleştirdi. Ardından “ kadın olmak “konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak yazar Aslı Tohumcu ve İzmir kadın danışma merkezi müdürü Hatice Bülbül katıldı. 
Etkinliğin açılışında konuşan Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi sorumlusu Zeynep Yılmaz; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün unutulmaması gereken tarihi olduğunu belirterek, merkez olarak bir yılda neler yaptıklarını ve ne tür hizmetler verdiklerini anlatan kısa bir tanıtım filmi hazırladıklarını söyledi. Zeynep Yılmaz şunları söyledi: “Bir yıllık süreçte toplam 337 kadının merkezimize başvurmuştur. Bu kadınların 236’sı psikolojik destek, 35’i hukuksal destek, 66’sı ise çocuğu ile ilgili danışmanlık almıştır” dedi.
Kısa tanıtım filminin gösteriminin ardından düzenlenen panelde ise İzmir Kadın Danışma Merkezi Müdürü Hatice Bülbül ile Yazar Aslı Tohumcu konuşmacı olarak katıldı. Panelin ardından ise Efe Suphi Konağı olarak bilinen Kadın Danışma Merkezi’nin açılış kurdelası kesildi.

81.20120308183959.jpg