Aydın"da tüm ilçeler çiftçi kadınların katılımıyla düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışmasının Aydın il elemelerinin ardından 8 mayıs tarihinde ise Uşak"ta Bölge finali gerçekleşecek ve ardından dereceye giren çiftçiler Türkiye derecesi için yarışacaklar. Yarışma öncesi konuşan Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Dünyanın en güzel ve en verimli topraklarının üstünde yaşadığımızı belirterek; “Gerek bilimsel gerek hayvansal her şeyi üretebiliriz buna müsait bir iklimimiz var, ama çiftçilik hassalık ve bilgi gerektiriyor, tarımda bir meslektir ve bu meslek dalında da eğitim verilmesi şarttır. Tarımı ve topraklarımızı güzel kullanamazsak fakir ve kendi topraklarımızın işçisi oluruz. Her ilçeden 2 bayan arkadaşımızın yarışmada en iyi olanın ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğini umuyorum” dedi.
Aydın Valisi Mustafa Malay ise yaptığı konuşmada kadınlarımızın tarlada fazla bilgisinin olmadığını ne ekilecek ne tür ağaç dikilecek gibi konuları bilmediğini ve sıkıntıların yaşandığını Aydın ilinin çok verimli toprakları olduğu halde yeterince kullanılamadığını belirterek şöyle konuştu; “Çiftçi kadınların bilinçli olması beni çok mutlu ediyor. Kadınlarımızın erkeklerden çok daha başarılı olacağını belirtmek istiyorum, buradan sonra Ege Bölgesinde ve Türkiye genelinde yarışmalar olacak ve Aydınlı bayanlarımızın bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.
Üç bölüm halinde 15 sorunun sorulduğu yarışmada Kuşadası"ında çiftçilik yapan Fadime İnanlı ve Aysel İnanlı 140 puan alarak birinci olurken, 130 puanla Karacasu"dan zeytin ve tütün yetiştiriciliği yapan Havva Aksel ve Beyhan Tek 2. oldu. Yenipazar"dan katılan ve hayvancılıkla uğraşan Meral Tosun ve Adil Tosun ise 120 puanla 3. oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren çiftçi kadınlara protokol üyeleri tarafından sponsor firmalardan gelen çeşitli hediyeler verildi.
Yarışma birincisi olan Fadime İnanlı ve Aysel İnanlı kardeşler ise Geçtiğimiz sene gerçekleşen yarışmada 2. oldukları öğrenildi.