BURSA"nın İznik İlçesi"nde Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. Serpil Bilgin Akyağcı ile aynı hastanede görev yapan KBB uzmanı Opr. Dr. Ferhat Yaman kavga etti. Hastane çalışanlarının güçlükle ayırdığı kavgadan sonra iki doktor birbirinden şikayetci oldu.
İznik Devlet Hastanesi"nde görev yapan KBB Mütehassısı Opr. Dr. Ferhat Yaman"ın, "hastanede usulsüzlük yapılıyor" diyerek başhekimi şikayet etmesiyle başlayan gerginlik, kavgaya dönüştü. İddiaya göre geçen salı günü Başhekim Serpil Bilgin, görüşmek için poliklinikteki odasına gittiği KBB Uzmanı Opr. Dr. Ferhat Yaman ile tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce tarafları hastane çalışanları ayırdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Başhekim Akyağcı ile Dr. Yaman birbirinden şikayetçi oldu.
KBB Mütehassısı Opr. Dr. Ferhat Yaman, başhekimin, hastanede yapılan usulsüzlükler hakkında savcılığa ve bakanlığa bilgi verdiği için kendisine kızdığını söyledi. Geçen Ağustos ayında hastaneye getirilen 80 ton mazotun, bir başka tankere yükletilerek hastaneden çıkartılırken fotoğraflarını çekip görüntüsünü aldığını belirten Dr. Yaman şöyle kodnuştu:
“Buna sinirlenen başhekim beni düşmanı olarak görmeye başladı. Bir süre hastaların muayenesinde ve ameliyathanede kullanmam için maliyeti fazla olmayan, Odiometri ve timpanometri cihazları talep ettim. Bunlar alınmazken, 60 bin YTL tutarında ihtiyaç olmayan ameliyat malzemeleri satın alındı. Buna karşı çıktım. Olay günü odama gelen başhekim benimle tartışıp üzerime saldırdı. Elbiselerimi yırttı. Ben de poliklinikten çıkarak şikayetci oldum. Kendisinden şikayetçiyim.”

1.90 BOYUNDA, 150 KİLO, NASIL DÖVERİM?

Başhekim Serpil Bilgin Akyağcı ise, kendisinden şikayetci olan Ferhat Yaman"ın 1.90 metre boyunda 150 kilo ağırlığında olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu kişi sorunlu. İznik Devlet Hastanesi"ne İnegöl"den sürgün geldi. Herkesle kavga ediyor. Olaydan bir gün önce makama çağırdım. Hakkındaki adli işlemlerden dolayı konuşmak isterken bana saldırmak istedi. Güçlükle sakinleştirildi. Bir gün sonra bu kez konuşmam gereken bir başka konu için polikliniğe gidince bana saldırdı. Köşeye sıkıştırdı. Sekreterim ve hastalar beni kurtardı. Bir bayan olarak benim bu kişiyi dövmem için herkül olmam gerekiyor. Yalan söylüyor. Adli tabipten rapor alıp ben de ondan şikayetçi oldum.”
İznik Devlet Hastanesi"nde Başhekim ile doktor arasında yaşanan kavgayla ilgili olarak, İl Sağlık Müdürlüğü"nün de soruşturma başlattığı bildirildi.
DHA