G.SARAY Teknik Direktörü Rijkaard, Arda"yı 10. haftadaki F.Bahçe derbisinde yedek oturtabilir. Kaptanın son dönemlerdeki performansını ve ruh halini endişe ile izleyen Hollandalı hoca, Arda için bir dizi önlem paketi hazırlıyor..

Rijkaard'ın Arda"yı Kadıköy"de yedek bırakma düşüncesi bir anda ortaya çıkmadı. Oyuncusunu yakından takip eden tecrübeli hoca, yıldız isimle birkaç haftadır özel görüşmeler yapıyor.. Özellikle Türkiye"nin 2010 Dünya Kupası yolundaki en kritik sınavı olan Bosna Hersek maçındaki beraberlikten sonra moral olarak ivme kaybetmeye başlayan Arda, Fatih Terim"in istifasıyla iyiden iyiye yıkıldı.

VE elindeki son umutlarla Belçika maçına çıkan Arda Turan"ın, G.Afrika"ya gitme şansı kalmayınca psikolojisi de bozulmaya başladı. Durumu yakından takip eden Hollandalı teknik adam, kafasında yıldız oyuncu için bir plan da hazırladı.

KAVGAYI DA BİLİYOR

Buna göre Frank Rijkaard, Arda"yı Trabzon ve D.Bükreş maçlarında ilk 11"de oynatmaya devam edecek. Kaptanın oyun içindeki durumu ve ruh halini izleyecek olan kurt hoca, eski formuna kavuşması için de özel görüşmelerle terapi uygulayacak.

Arda'dan gelen sinyallere göre karar verecek olan Rijkaard düzelme görmezse, kaptan Kadıköy"deki derbide yedek kalabilir. Daha önceki derbilerle ilgili de bolca bilgi toplayan Hollandalı hoca, son F.Bahçe maçında Arda ile Semih"in birbirlerine vurduklarını da biliyor... Kaptanlığın ve G.Saraylılığın verdiği hırsla F.Bahçe"ye karşı aşırı motivasyonla mücadele eden Arda, eğer Saracoğlu"ndaki derbide oynamak istiyorsa futbolunu ve psikolojik durumunu düzeltmek zorunda gözüküyor.

Trabzonspor maçına Elano yedek başlıyor

G.SARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 9 oyuncusunun milli takımlarından dönmesiyle gerçek anlamda çalışmalara başladı.. Florya Metin Oktay Tesisleri"nde dün gerçekleştirilen idmanda taktik ağırlıklı bir çalışma yaptıran Hollandalı hoca, Trabzonspor maçında Milan Baros"u tek forvet oynatmayı düşünüyor.

Çek futbolcunun arkasına Keita, Arda ve Harry Kewell"ı monte etmeyi planlayan Rijkaard, Elano"yu ise yanında oturtacak.. Sakatlığı tamamen geçen Gökhan Zan"ı Servet Çetin"le birlikte defans bloğunda oynatacak olan genç hocanın ön libero mevkiinde ise Mustafa Sarp ve Ayhan Akman"a şans vermesi bekleniyor./vatan