Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Libya lideri Muammer Kaddafi için tutuklama kararı yayınladı.
 
INTERPOL tarafından yapılan açıklamada, üye 188 ülkede Kaddafi'nin tutuklanması için ''kırmızı bülten'' çıkarıldığı bildirildi.
 
Açıklamada, Kaadafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ve kayınbiraderi Abdullah El-Senusi için de tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi.
 
INTERPOL Genel Sekreteri Ronald Hoble, basına yaptığı yazılı açıklamada, ''kırmızı bülten sayesinde bu üç kişinin, yolculuk yapmasının zorlaşacağı, yerlerinin tespit edilmesi ve ele geçirilmesi fırsatının artacağını'' söyledi. 
 
HOLLANDA KADDAFİ REJİMİNİN DONDURULAN MAL VARLIKLARINI SERBEST BIRAKIYOR
 
Hollanda, Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin dondurulan 2 milyar dolarlık mal varlığını serbest bırakıyor.
 
Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, paranın, gıda, ilaç gibi insani yardımın yanı sıra eğitim ve kamu görevlilerinin maaşlarında kullanılmak üzere muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ne gönderileceği belirtildi.
 
BM yaptırımlar komitesinin para transferini onayladığı kaydedildi.
 
Hollanda, Kaddafi rejiminin dondurulan hesaplarından 100 milyon doları Libya'ya ilaç alınması için geçen ay Dünya Sağlık Örgütü'ne yollamıştı. (AA)