Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusundaki, Muammer Kaddafi güçlerinin son kalelerinden Beni Velid'in hemen yakınlarında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.

Libya'daki yeni rejime bağlı güçlerin komutanlarından Abdullah El Kazımi, Kaddafi yanlılarına silah bırakmaları için yarına kadar verdikleri mühlet öncesinde Beni Velid'in hemen yakınındaki bölgelerde kendi güçleriyle Kaddafi yanlısı kuvvetler arasında çarpışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu arada, NATO, çarpışmaların meydana geldiği Beni Velid yakınlarında bir hangarda tespit edilen iki Scud füzesinin imha edildiğini bildirdi.

NATO'nun operasyon sözcüsü Kanadalı Albay Roland Lavoie, NATO istihbarat birimleri tarafından varlığı tespit edilen iki kısa menzilli Scud füzesinin bulunduğu depoda bir NATO uçağı tarafından vurularak imha edildiğini belirtti.

Öte yandan, Muammer Kaddafi'ye bağlı kuvvetler, Kaddafi'nin memleketi Sirte'nin 60 kilometre kadar batısındaki Kızıl Vadi'de karşı taarruz başlattı.

Bölgedeki basın mensupları, Kaddafi yanlısı güçlerin, dün yeni rejime bağlı güçler tarafından ele geçirilen ve Kaddafi yanlılarının Sirte'den önceki son savunma hatları olan Kızıl Vadi'de roket, havan topu ve piyade saldırısı düzenlediklerini bildirdiler.