AYDINPOST HABER MERKEZİ-Aydın'da, polis ekiplerince bir suçtan gözaltına alınan Mahir Zorbey Demirkaya'nın (21) hakkında asker firarisi olduğu gerekçesiyle kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı. Götürüldüğü adliye çıkışında güvenlik güçlerinin elinden kaçan Demirkaya, iddiaya göre, yaşanan kovalamacada ayağı yere takılan bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye götürülen Demirkaya kurtarılamadı.

Erzincan'da vatani görevini yaptığı sırada hava değişimi alan ve geri dönmeyen Mahir Zorbey Demirkaya (21) hakkında Askeri Mahkeme tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca açılan davada geçen günlerde sonuçlandı, Demirkaya hakkında 10 ay kesinleşmiş hapis cezası Askeri Mahkemece onandı. Güvenlik güçlerince aranan Demirkaya, yaşı küçük bir kişiye tacizde bulunmak ve şantaj yapmak iddiasıyla ifade vermek için Efeler Polis Merkezi'ne gitti. Polis Merkezi'nde Demirkaya'nın asker firari olduğu da ortaya çıktı. Polis Merkezi'ndeki işlemleri tamamlanan Demirkaya, Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece hakkında kesinleşmiş olan 10 ay hapis cezası yüzüne okunan Demirkaya, tutuklandı.

Cezaevine götürülüşü sırasında adliye önünde bekleyen annesi Şükran Yükselen Canbazoğlu'nu gören Demirkaya, vedalaşmak istedi. Polis ekiplerince kelepçesi çıkartılan Demirkaya, annesine sarılıp vedalaştıktan sonra biran da kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ile Demirkaya arasında kovalamaca başladı. Bedesten Çarşısı Ayakkabıcılar Sokağı üzerine kadar süren kavalamacada "dur" ihtarında bulunan polis memuru M.S. iki el havaya ateş açtı. Bu sırada ayağı yere takılan polis memuru M.S. yere düştü. Polis memuru yere düşerken ateş alan tabancasından çıkan kurşun, Demirkaya'nın başına isabet etti. Kanlar içinde kalan Demirkaya'yı gören polis memuru olay yerine acil yardım ekiplerinin gelmesini istedi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Mahir Zorbey Demirkaya, Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Demirkaya, kurtarılamadı.

Güvenlik güçleri olay yerinde çevre güvenliğini alıp, inceleme yaptı. Polis memuru meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.(CEM ULUCAN)

Emniyet Müdürü Temel açıklama yaptı

Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yaşanan olayın çok yönlü soruşturulduğunu, Ankara'dan müfettiş istediklerini söyledi.

Bununla ilgili yazışmaları yaptıklarını ifade eden Temel, ''Polis memurunu açığa aldık. Polis memurunun düşme neticesi silahın patlaması çok istisnai bir olay. Adli ve idari soruşturma sürüyor. Polis memuru mahkemeye bugün sevk edilecek'' diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Mahir Demirkaya'nın (23) dayısı İskender Avcı ise polisin görevini kötüye kullandığını öne sürdü.  Yeğeninin asker kaçağı olduğunu doğrulayan Avcı, ''Adliyede ailesi ile vedalaştıktan sonra o psikolojiyle kaçmış. Üzerinde ne bir silah ne bir kesici alet var. Ayrıca kamu güvenliğini tehdit edecek bir suç işlememiştir. Polis cinayet işlemiştir. Kaçsa yeğenim nereye kadar kaçacak. Olayı en üst mahkemeye kadar taşıyacağız'' diye konuştu.  Ceset, Aydın Devlet Hastanesinden İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

video.gif HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN-VİDEO: CEM ULUCAN(DHA)

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

 

0403aydin02-(6).jpg

0403aydin02-(7).jpg