22 yaşındaki genci kendilerine polis süsü vererek kaçıran 7 kişi gözaltına alındı

MANİSA'da, organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Hasan Özel'i (22) kendilerini polis olarak tanıtarak kaçırıp, bir demir atölyesinde işkence yaptıkları ileri sürülen 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kadın zanlı, polisteki sorgularında Özel'in bir komşusuyla birlikte kendilerine bıçak zoruyla evlerinde tecavüz ettiğini iidia etti. Kadınların yapılan, doktor kontrolünde tecavüz bulgusuna rastlanmadı.
Olay, 26 Kasım 2008 tarihinde Kenan Evren Sanayi Sitesi, 5315 Sokak, Numara 46'daki medirci dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, cinayetten sabıkalı C.D., (23) kız arkadaşı Z.Ş. (26) ile onun kardeşi S.Ş.'yi (21) rahatsız ettiği ileri sürülen Hasan Özel'i, kardeşi K.D. (21) ve arkadaşı V.Y. ile kendilerini sivil polis olarak tanıtarak, evinin önünde zorla otomobile bindirdi. Üç zanlı, kendilerine direnen Özel'i “Seni şubeye götüreceğiz. Yaptıklarının hesabını orada vereceksin” diye tehdit ederek, Kenan Evren Sanayi Sitesi'ndeki bir demirci dükkanına götürdü. Zanlılar, burada bekleyen diğer arkadaşları H.D., (24) B.K., (25) K.C.'yle (24) Özel'i dövüp, başına tabanca dayayarak, 2 bin YTL istediler. Zanlılar, parası olmadığını söylemesi üzerine nüfus cüzdanını aldıkları Özel'i otomobille şehir merkezi götürerek, serbest bıraktı. Z.Ş. ve kardeşi S.Ş.'nin de Özel'e yapılan işkenceyi izledikleri ileri sürüldü.
Polise giden Özel, zanlılardan şikayetçi oldu. Özel, polisteki ifadesinde kendisini döven zanlılardan H.D.'yi tanıdığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis H.D.'yi gözaltına aldı. H.D.'nin sorgulaması sonucunda polis diğer zanlılar C.D., K.D., V.Y., B.K., K.C., Z.Ş. ve S.Ş.'yi de Salihli İlçesi'nde, dün saklandıkları bir evde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan B.K., polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Zanlılardan Z.Ş. ve S.Ş., polisteki sorgularında Özel'in komşusu H.D. ile evlerine gelerek bıçak zoruyla kendilerine tecavüz ettiğini iddia ettiler. İki kadının yapılan doktor kontrolünde tecavüz bulgusuna rastlanmadı.
7 zanlı, polisteki işlemlerinin ardından "Polis süsü vererek adam kaçırma", "Tehdit" ve "Yağma" suçlamasıyla, bugün adliyeye sevk edildi. Polis, iki kadın zanlının tecavüz iddialasıyla ilgili olarak ise ayrıca soruşturma başlattığını bildirdi.
KİMLİK SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN
Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, vatandaşların kendilerini polis olarak tanıtanlara karşı kuşkulu davranarak kimlik sormalarını istedi. Aydemir, “Vatandaş, polis olduğunu iddia eden şahıstan kimlik istesin. Kimlik gösteremiyorsa dirensin ya da 155 polis imdat hattını arasın. Şüphelendiği an da hemen en yakındaki polis merkezine müracaat etmekten çekinmesin” dedi.