Kanlı örgüt PKK'nın sivilleri sindirmek için son dönemdeki yöntemlerinde biri de adam kaçırma. Askerler, öğretmenler, sivil vatandaşlar...
 
Örgütün, son üç ayda kaçırdığı kişilerin sayısı 30'a yakın. Kendi imkanlarıyla kaçan da var serbest bırakılanda... PKK'nın elinden kurtulan er Aykut Çelik onlardan biri...
 
Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile birlikte 12 Ağustos'ta kaçırıldıktan sonra PKK'dan kurtulabilen er Aykut Çelik, askeri makamlara verdiği ifadelerde çok şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.
 
38 gün boyunca Kandil'de değil, Diyarbakır-Muş arasında dolaştırıldıklarını söyleyen Çelik, örgütün, kırsalı evi gibi kullandığına dikkat çekiyor. Çelik, 13 askerin yanarak şehit düştüğü Diyarbakır Silvan'daki çatışma bölgesinden bile birkaç defa geçtiklerini vurguluyor. TERÖRİSTLER BÖLGEDE ELİNİ KOLUNU SALLAYIP DOLAŞIYOR!
 
Ormanlık alanda yürürken iki Kobra helikopterin üzerlerinden geçtiğini, Heronlara yakalanmamak için de hareketsiz durduktan sonra yollarına devam ettiklerini anlatan ve kırsalda bir kamptan diğerine götürüldüklerini söyleyen Aykut Çelik'e göre, teröristler günün her anında bu bölgede çok rahat bir şekilde dolaşıyor. Aykut Çelik'in anlattıklarına göre, tutuldukları bölgede, adeta teröristler cirit atıyor.
 
Çelik, "Bu bölgede kaldığımız süre zarfında her gün, gündüz ve gece devamlı olarak değişik terör örgütü mensupları, 3-4 kişilik gruplar halinde kaldığımız yere gelip gidiyorlardı." diyor.
 
GÜNDÜZ KARAKOLLARI İZLİYORLAR GECE İSE...
 
Çelik'e göre , 'Şehit Kendal' adlı kamptaki terörist grup, askerî birliğin karşısında kalıyor ve karakolları gündüzleri dürbünle gözetliyor. Gece olunca da vergi adı altında şehirde para topluyorlar. Çelik, ifadesinde, şu açıklamalara yer veriyor:
 
"Kaldığımız yerin ilerisinde geceleri ışıkları gözüken biri solda, diğeri sağda olmak üzere iki askeri birlik bulunmakta idi. Teröristlerin gündüzleri her iki birliği dürbünle gözetlediklerini gördüm. Ayrıca 'Reber' kod adlı terörist akşamları havanın kararması ile birlikte 5-6 kişilik terör örgütü mensubunu yanına alarak gidiyordu. Sabahları Mehmet Şıh Yıldeniz, para toplayarak geri dönüyordu. Çok miktarda parayı saydıklarını gördüm. Bu paraları 4 ayrı cam kavanozun içerisine koyup ormanlık alana giderek orada bir yere sakladılar."
 
"AYAKLARIMIZ ZİNCİRLE BAĞLI TUTULDUK"
 
Zaman'ın haberine göre, Aykut Çelik, bölgede saatlerce yürütülüyor. Bir buçuk saat gözleri bağlı bir şekilde katır sırtında yapılan yolculuktan sonra terör örgütünün kullandığı bir sığınağa getirilen Çelik, "Beni katırdan indirerek ayağımı zincirle bağladılar. Çukur şeklinde bir sığınağa konuldum. Sığınak içerisinde 12 Temmuz'da kaçırılan sağlık memuru Aytekin Turhan Uz'un da olduğunu öğrendim. 19 gün bu sığınakta tutuldum. Sığınağın başında 2 terörist bekliyordu." şeklinde ifadelerde bulundu.
 
AYKUT ÇELİK NASIL KAÇTI?
 
"Kaldığımız bölgede kamyon sesi duydum. Yolun yakın olduğunu anlayıp kaçmayı planladım. Tuvalet için örgüte yeni katılan 'Hamza' kod adlı teröristten izin istedim. Önce sessizce yürüyerek daha sonra koşarak bölgeden uzaklaştım. Hazro-Silvan-Kulp üçgenindeki yolda durdurduğum bir araçtan cep telefonu istedim. Önce jandarmayı, sonra da babamı aradım."
 
milliyet