Çeşitli sebeplerle Tekirdağ uçağına binemeyen yolcular, faciayı öğrenince şoke oldu. Kısacası önce üzüldüler, sonra çok sevindiler. İşte, mucize kurtuluşların öyküsü:

ÖNCE ÜZÜLDÜLER
Gezmek için Amsterdam'dan İstanbul'a gelen 5 Türk kızı, Tekirdağ uçağını son anda kaçırdı. Atatürk Havalimanı'na geç gelen arkadaşları sayesinde faciadan kurtulan üniversiteliler, sevinç içinde birbirine sarıldı. Hollanda'daki üniversitelerde eğitim Zeliha Turç, Hülya Tunç,İpek Karabulut, Sevda Kaya ve Ayşe Aslan tarihi yerleri görmek için geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi. Başta Sultanahmet olmak üzere İstanbul'un gözde mekanlarını gezen 5 kız arkadaşın keyifli gezisi dün sona erdi. Hollanda'ya gitmek üzere dün Atatürk Havalimanı'na gelen 4 öğrenci, arkadaşları Ayşe Aslan'ın aralarına katılmasını bekledi. Ancak, ayrı bir araçla yola çıkan Aslan, uçağa yetişemedi. Tekirdağ uçağına son anda binemeyen öğrenciler, "Önce çok üzüldük. Ancak, Aslan sayesinde ölümden kurtulduk" dedi. Kıbrıs'ta yaşayan ve Hollanda'da kafeterya işleten Mehmet İşbilen, Amsterdam'a gitmek için dün uçakla Kıbrıs'tan İstanbul'a aktarmalı geçiş yaptı. Ancak İşbilen, Ercan'dan havalanan uçağı rötar yaptığı için Tekirdağ uçağını kaçırdı. Kendisinden özür dileyen yetkililer, öğleden sonra havalanacak uçak için yer ayırttı. Havalimanında uçağın havalanma saatini bekleyen Mehmet İşbilen, kaza haberini alınca şoke oldu. İşbilen, "Şanssızlığım şansım oldu" diye konuştu.

ATV KOORDİNATÖRÜ
Hollanda vatandaşı Peter Blok, dün sabah uyanamadığı için Tekrdağ uçağını kaçırdı. Blok, "Gece yoğun bir iş toplantısındaydım. Sonrasında alkol almıştım. Saat 5 gibi Atatürk Havalimanı'nda olmam gerekiyordu. Ama olamadım. Kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi. Kaza yapan uçakta arkadaşı Henk Heijloo'nun bulunduğunu anlatan Blok, şöyle konuştu: "Arkadaşım uçağın acil çıkış bölümünde oturuyormuş. Çarpma esnasında telefonunu ve gözlüğünü düşürmüş. Durumu iyiymiş. Kendimi çok şanslı hissediyorum." Faciadan sağ kurtulanlar arasında bir ATV mensubu da bulunuyordu. ATV Avrupa Haber Koordinatörü Süleyman Çakmak, düşen uçak ile Hollanda'ya gidecekti. Ancak vize işlemlerini tamamlayamadığı için Tekirdağ'a binemedi.

İSTANBUL'A GEZMEYE GELMİŞLERDİ...
Hollanda'da eğitim gören üniversiteliler Zeliha Turç, Hülya Tunç,İpek Karabulut, Sevda Kaya ve Ayşe Aslan İstanbul'a gezdikten sonra dönüyordu. Ancak Ayşe gecikince uçağa binemediler...

SABAH