Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından ve 5 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı yapmak için kurulmuş bir suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 16 şüpheli gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre; uzun süredir devam eden istihbarat çalışmalarını sonuçlandıran Aydın İl Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekipler Aydın"ın Kuşadası ve Karacasu ilçeleriyle Uşak, Manisa, İzmir ve Kütahya illerinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na muhalefet suçunu işledikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik olarak ortaklaşa ve eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlarda suç örgütüne üye oldukları tespit edilen B.Y. (33), R.C. (40), M.Ö. (49), Y.A. (44), G.Ö. (52), M.Ç. (52), İ.E. (39), S.A. (24), V.G. (48), A.A. (33), M.E. (54), E.P. (17), Ş.K. (47), M.A. (35), İ.T. (43) ve S.A. (36) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 75 adet sikke, 31 adet obje, 2 adet 3 bin yıllık fosil parçası, 1 adet tarihi bakır bilezik, 1 adet define alfabesi kitapçığı, 11 adet harita, 15 adet kroki, 10 adet fotoğraf, 3 adet bilgisayar kasası, 2 adet fotoğraf makinesi, 12 adet CD, 1 adet video kaseti, 4 adet 7,65 çapında tabanca fişeği, 17 adet cep telefonu, 22 adet sim kart, 1 adet aydınlatma kaksı, 1 adet murç, 1 adet sırt çantası, 4 adet hesap cüzdanı ve 11 sayfalık çek koçanı ele geçirildi.
Operasyonlarda ele geçirilen suç aletlerine el konulurken, ifadeleri alınan zanlılar adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.