Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kendisine ziyarete gelen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a kaçak yapıların yıkımıyla ilgili CHP’li Didim belediyesiyle sorun yaşadıklarını dile getirerek sorunun çözümü için kendisinden yardım istedi.
Apollon Tapınağı çevresinin kaçak yapılardan temizlenmesi için Didim Belediyesi ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını dile getiren Nuri Aktakka, Apollon Tapınağı ile ilgili Didim Belediyesi ile yaşadıkları sıkıntıyı Tezcan’a anlattı. Tapınak çevresinde bulunan evlerden bazılarının korunmaya alınacak düzeyde olduğunu fakat bazı evlerin kaçak olduğunu kaydeden Aktakka, “Apollon tapınağı sınırlarının belirlenip, bu sınırlar içersinde kalan kaçak yapıların yıkılması gerekiyor. CHP’li Didim Belediyesi buna izin vermiyor” dedi. 
SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIM
Apollon Tapınağı’nın etrafında bulunan evlerin çok eski bir köyden kalma olduğunu ifade eden CHP”li vekil Bülent Tezcan ise, “Tapınağın etrafında daha önceden kurulmuş bir köy var. Bu köy nedeniyle bir sıkıntı oluşmuş olabilir. Ayrıca, ortada bir seçilmişlik meselesi var. Oradaki evleri yıkmaya kalkarsan, seçimde seni başkanlık makamına getirmiş insanları karşına almış olursun. Didim Belediye Bakanı Mümin Kamacı ile görüşüp ortadaki sorunun çözümü için çalışacağım” yanıtını verdi. 
ANLAŞAMIYORUZ
Apollon tapınağı çevresinde kaçak yapıların yıkılması için Anıtlar Kurulu tarafından koruma amaçlı imar planının hazırlanmasını beklediklerini belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, kurulun vereceği karara göre hareket edeceklerini söyledi. Arkeolojik sit alanı plana göre belirlendikten sonra tescil edilmeyen yapıları yıkacaklarını dile getiren Kamacı, “Şuan ortada bir plan yok. hangi evin tescilli hangi evin kaçak olduğunu bizim tespit etmemiz olanaksız. Başımıza buyruk iş yapamayız. Sadece bu konuda değil, başka konularda da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile anlaşamıyoruz. Kültür ve Turizm Müdürlüğü önce kendi işine bakmalı. Onlar tapınağın ışıklandırmasını yapıp buraya gelen ziyaretçi sayısını arttırmalı. Kaçak yapılar Anıtlar Kurulu’nun meselesi” dedi.