Sağ kurtarılanlar sağlık kuruluşlarına kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Turgutreis beldesi Fener Burnu mevkisi açıklarında dün akşam saatlerinde yaşandı. 4 metre uzunluğunda bir teknenin kıyıdan yaklaşık 500 metre açıkta alabora olması sonucu içerisindekiler suya düştü.

Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken tekneleri alabora olan ve boğulmak üzere olan kaçak göçmenler, vatandaşlar ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

Bu arada, başlatılan arama kurtarma çalışmasında ilk belirlemelere göre 1 kız bebek, 1 erkek çocuk, biri kadın 2 yetişkin olmak üzere 4 cesede ulaşıldı. Kaçak göçmenlerin içerisinde bulundukları tekne kumsala çıkarıldı.

Alabora olan teknede 18 kişinin bulunduğu ve Filistin uyruklu oldukları belirtilirken, olay yerine gelen vatandaşlar küçük deniz aracında 18 kişinin olduğunu öğrenince şaşırdı.

Kurtarılan kaçaklar, sağlık kuruluşlarına kaldırılmak üzere ambulanslara götürülürken feryat etti. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaşındaki bir erkek çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu ve yoğun bakım servisine kaldırıldığı öğrenildi.

Tedavileri tamamlanan kaçak göçmenler ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. 13 kaçak göçmenin sağ olarak kurtarıldığı olayda bir kaçağın da kayıp olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor./yeni şafak