Türkiye'de  yüksek  vergi  ödememek  için  düşük   beyanla   yurt  dışından ithal edilen  lüks  otolarla ilgili   vergi  affı niteliğinde bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'kaçak  lüks  oto' statüsünde olan 10 bin civarındaki araba ile  ilgili bir kereye mahsus af niteliğinde bir düzenleme yapılması için harekete geçti. Yapılacak çalışmanın  Meclis gündeminde bulunan taşeron işçilerle  ilgili   torba  teklife eklenmesi gündeme geldi. Ancak AK Parti yönetimi buna itiraz etti.

Gümrük Bakanlığı yetkilileri, söz konusu düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine getirileceğini  söyledi. Yapılacak düzenleme ile belli  oranda  bir ceza ödenmesi ile kaçak durumundaki  lüks  otolar, sahipleri adına tescil edilebilecek. Bakanlık yetkilileri yapılacak düzenlemenin  'aracın tam  donanımının  eksik gösterilmesi', 'zincir satışlarla (ikinci el) değerinin düşürülmesi' ve 'kiralama şirketleri üzerinden' olmak üzere 3  farklı  yöntemle ithal edilen  araçları kapsayacağını belirtti. ( Türkiye )