Dünya üzerinde 28 ülkede bulunan ve Muğla"da 2002 yılından bu yana proje çalışması devam eden Yatağan ilçesi ile Çine ilçesi sınırındaki Gökbel Vadisinde kaçak kazı yaptıkları belirlenen üç kişi Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, kaçak kazıda kullanmak için yanlarında getirdikleri malzemeler ile birlikte gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Gökbel vadisinde 1 Milyar yıl yaşında Türkiye"nin en yaşlı kayaçları ile 16 Milyon yıl yaşında en genç kayaçları, Seyir Tepeleri, Gladyatör Müzesi, Fosil Müzesi, Arkeolojik Müze, Konaklama, Gezinti Yerleri, Şifalı Sular, Arkeolojik Kazı alanları ile köylerdeki yöreye özgü çeşitli eserlerin yer alacağı 109 dönülük alan üzerine kurulması planlanan Jeopark bölgesine, Aydın"ın Çine ilçesinden geldikleri öğrenilen H.N., M.Ö. ve T.T. isimli şahıslar, bölgede kaçak kazı yapmaya başladı. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı"na bağlı Yava Köyü Gökbel Vadisinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgede kaçak kazı yapan kazıcıların peşine düşen Jandarma, Gökbel vadisinde H.N., M.Ö. ve T.T. isimli üç kişiyi yakalayarak gözaltına alındı.
Jandarma tarafından gözaltına alınan H.N., M.Ö. ve T.T. ile yanlarında kaçak kazıda kullanmak üzere getirdikleri jeneratör, 1,5 kilo patlayıcı, 100 metre elektrik kablosu, balyoz., keski, testere, kazma, 300 metre seyyar kablo ve 50 santim uzunluğundaki ağaç çubuk ucuna telle sarılmış çay kaşığı ele geçirildi.
Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan, H.N., M.Ö. ve T.T., ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildiler.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.