İngiltere"den Türkiye"ye 15 yaşında gelin gelerek iki ülkenin de gündeminden uzun süre inmeyen Jolean Cox ve Türk kocası Aytaç Aylanç"ın bir bebeği oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce internet üzerinden tanıştığı garson Aytaç Aylanç ile evlenmek için evden kaçarak Türkiye"ye gelen Cox bir erkek bebek dünyaya getirdi. İngiliz News of the World gazetesine konuşan Cox, hayatının en mutlu günlerini yaşadığını ve 15 yaşındayken aldığı evlenme kararının bugüne kadar yaptığı en doğru şey olduğunu söyledi. Eski hayatının alkol ve uyuşturucu etrafında döndüğünü söyleyen genç kız, evlendikten sonra Müslüman olup Kuran okumaya başladığını da belirtti.

İngiltere"de doğurdu
Cox, Marmaris"in İçmeler bölgesindeki evinde geçirdiği bir gününü şöyle anlattı: “Sabah kalkıyorum, temizlik yapıyorum, daha sonra eşime geleneksel Türk yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği hazırlıyorum.” “Berxwedan” adını verdiği bebeğini, hastanelerin daha donanımlı olduğunu düşündüğü için İngiltere"de doğuran Cox, eşiyle her gün internet üzerinden görüştüğünü ve Türkiye"ye dönmek için sabırsızlandığını söyledi.