Edinilen bilgiye göre; Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen işyeri denetimlerinde kasaplık yapan Ersin A"ya ait işyerinde 140 kilogram, iş yerini kapatmış olan ve Ersin A"nın abisi olan Yasin A"nın evinde de 280 kilogram menşesi belli olmayan bozuk ve kokar durumda toplam 420 kilogram et ele geçirildi.
Denetimlere katılan Belediye Veterineri Ahmet Şahin, sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda, soğutma sistemi olmayan araçlarla ve yerlerde, veteriner kontrolü yapılmadan et ve ciğer taşımacılığının yapılması ve satılmasının yasak olduğunu belirtti.
Halkın sağlığıyla oynanmasına müsaade edilmeyeceğini kaydeden Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürü A. Bahri İzan da, “3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununun 22 ve 33. maddesinde hayvan ve hayvan ürünlerinin nakli ve kesimi ile ilgili işlemler hususunda gerekli uygulama şekli düzenlenmiştir. İzinsiz veya veteriner sağlık raporu olmadan nakledilecek hayvan ve hayvan maddelerinin nevi, miktarı ve esasları yönetmelikte belirtilir ve hayvanlar, kesimden önce ve kesimden sonra veteriner hekim tarafından kontrol edilir diye hüküm vardır” dedi.
Kaçak et sektöründe korkunç bir rant yaşandığının altını çizen İzan, "Nazilli Belediyesi olarak halk sağlığını tehdit eden her türlü faaliyete Zabıta Ekibi olarak yoğun denetimlerimiz ile hem caydırıcı hem de önleyici görevimizi eksiksiz olarak yerine getireceğiz ve getiriyoruz. Nazilli Halkının sağlığı bizim için çok çok önemlidir. Halk sağlığını hiçe sayanlarla mücadelemiz aralıksız sürecektir” ifadelerini kullandı.
İzan, son yıllarda artarak görülen benzeri olayları yüksek et fiyatlarına bağlayarak, “Gözünü para hırsı bürümüş kişiler, halkın sağlığını hiçe sayarak bu tür yasa dışı girişimlerde bulunabiliyorlar. Caydırıcı para cezalarının da uygulanmaması, kötü niyetli bu kişilere maalesef cesaret veriyor” diye konuştu.
El konulan 420 kilogram kaçak et gerekli incelemeden sonra Nazilli Mezbaha Tesislerinde Jandarma ve zabıta ekiplerinin kontrolü altında imha edildi. iha