Didim Belediyesi"ne bağlı ekipler Didim Belediyesi Encümeninin aldığı karar neticesinde Çamlık Mahallesi Yunus Caddesi üzerinde bulunan bir otelin ve 4 konutun kaçak duvarını yıktı. Kaçak yapılar kepçe ile yıkılırken, aynı bölgede hizmet veren Piyancı Otel"in havuzu ekiplerce boşaltıldıktan sonra içi moloz yığınlarıyla doldurularak kullanıma kapatıldı.
Bahçe duvarı yıkılan ve havuzu kullanıma kapatılan Piyancı Otel"in işletmecisi İ. Vural Piyancı, kendilerine herhangi bir yıkım emrinin ulaşmadığını iddia ederek, “Yıkım Ankara"dan gelen müfettişlerin talimatıyla yapıldı. Müfettiş "Ben orada hiç bir şey görmeyeceğim" demiş. Elimizdeki tebligatta havuzun yıkılacağına ilişkin bir tebligat yok.. Bu yıkımın müfettiş aracılığıyla yapıldığını duyum olarak duyduk. Müfettişle görüşmek istedim görüşemedim. Yola kadar bu bahçeler yıkılacak. Bu bir sabotaj. Gelen ekipler tarafından sınırlar belirlendi. Fakat yıkıma müşteriler tepkili, İngilizler hayret etti” dedi.
Havuzla ilgili izinlerinin olduğunu savunan Piyancı, “Havuzla ilgili olarak izin alamızı istediler. 143 m2 alanı hazineye bildirdik ve hazineye ecri misil ödedik. Havuzun projesini yaptık. Onayladılar. 17 Mart 1995 de encümen kararı ile havuz yapıldı. Havuz yıkılacak diye bir karar yok. Bize sadece duvarların yıkılacağı tebliğ edildi ve havuzun umuma açık olacağı bildirildi” diye konuştu.
Vural Piyancı"nın eşi Zümrüt Piyancı da, “Bir müşterimiz ayrıldı. 3 müşterimiz gitti, 14 odamız var anlaşmalı, bu kişiler gelince ne yapacağız, havuzlu diye geliyorlar, ne yapacağız bilmiyoruz, zaten zarardayız. Bu olay Didim"e yapılmış bir sabotajdır. Bunun sebebi partilerin oyunlarıdır” diyerek dert yandı.
Belediye ekipleri tarafından bakçe duvarı yıkılırken gözyaşlarını tutamayan Gülay Baltacı ise, şunları söyledi: “Bu ev ve duvarlar 35-40 yıldan bu yana burada ve benim çocukluğum burada geçti. Bu yerin yıkılacağını ilişkin tebliği yapıldı, fakat biz de başvuruda bulunduk yıkacağınıza bize satın, burayı yıkmayın dedik, ama olmadı. Ağaçlara da zarar verdiler, çok üzgünüm”
Didim Belediyesi ekiplerince yürütülen yıkım çalışmaları esnasında İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, yıkım işlemleri herhangi bir olay yaşanmadan tamamlandı.

YIKIMLAR YASAL
Yıkım çalışmalarıyla ilgili olarak Didim Belediyesi"nden yapılan açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz Çamlık Mahallesi Yunus Caddesi No:56 adresinde Piyancı Otel-İbrahim Vural Piyancı tarafından mevcut binanın batı cephesinde imar planında kentsel yeşil alan olarak görülen alana tuğla duvar çevirerek işgalde bulunduğu ve içerisine 6,00x6,00m ebatlarında havuz yapıldığı, yine muhtelif ebatlarda tuğla duvarı üzeri kiremitten açık bar şeklinde imalat yapıldığından imalat bitmiş kullanılır konumda iken tuğla duvar üzerinden ip çekilip mühürlenerek zabıt düzenlenmiştir. Konuyu değerlendiren Encümenimiz söz konusu havuzun etrafının açılarak umuma açık olacak şekilde düzenlenmesine, 3194 sayılı İmar kanununun 32. maddesine göre havuz etrafındaki izinsiz olarak yapılan duvarın kaldırılmasına, kaldırılmadığı takdirde Belediyemizce kaldırılarak masrafların mal sahibinden tahsiline, yine aynı kanunun 42. maddesi gereğince adı geçene 1000 YTL para cezası verilmesine, iş bu kararımızın bir suretinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bir suretinin Fen İşleri Müdürlüğüne, bir suretinin de Gelir Müdürlüğüne tevhidine oy birliği ile karar verildi”