Sütlüoğlu, "Sağlıklı Türk çayı varken bu tip çayları piyasaya süren firmaların teşhir edilmesi konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na talepte bulunduk." dedi.

Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci sürgün yaş çay alımlarında sona yaklaştıklarını ve 237 bin tonlar seviyesinde çay aldıklarını, hedeflerinin sürgün bitimine kadar 245 bin ton yaş çay alımı olduğunu söyledi. Son zamanlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tüketici sağlığını tehlikeye sokan ürünler ve o ürünleri üreten firmaları teşhir ettiğine dikkat çeken Sütlüoğlu, şöyle dedi: "Kaçak çay satan firmalarla alakalı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bu firmaları teşhir etmesi yönünde talebimiz oldu. Çay kaçakçılığı yapanlar özellikle bizim çayımızın temeline dinamit koymaktadır. Çayımızın doğal özelliğini ciddi anlamda zedelemektedir. İnsan sağlığını ciddi zararlar vermektedir. Türk çayı adı altında piyasaya kaçak çay sunulması çok önemli bir konudur. Bu işi yapan firmalar hem cezalandırılmalı hem de teşhir edilmeli. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye’nin iç tüketimini dikkate aldığımızda 50-60 bin tonlar seviyesinde bir kaçak çay oranının ülkemize girdiğini tahmin ediyoruz. Bu Türk ve çayımız için büyük bir ekonomik kayıptır."

Sütlüoğlu, ikinci sürgün çay alımlarının kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, "İkinci sürgünde üreticimiz oruçlu oruçlu çay tarlasına girse de verim açısından fazla zorluk yaşamadık. Üreticimiz günü gününe çayını satarak izdihama yol açmadı. Birinci sürgünde 219 bin ton yaş çay almıştık. İkinci sürgünde 237 bin ton alım yaptık ve önümüzdeki hafta sürgünümüzü sonlandıracağız. Sürgün sonuna kadar 245 bin ton yaş çay almayı hedefliyoruz." dedi.