Kurumun bütçesinin üçte birinin kaçakla mücadeleye ayrıldığını söyleyen Köktaş, "İstasyonda akaryakıt marker'lı değilse kaçaktır ve biz canına okuruz" dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre, EPDK'nın sektörü hassasiyetle izlediğini de vurgulayan Köktaş, geçmişte aldıkları tavan fiyat ve katkılı ürünlere yönelik fiyat ayarlaması kararlarını hatırlatarak, "Neler yapabileceğimizi geçmişte gösterdik. Kararlılığımızı biliyorlar" mesajı gönderdi. Köktaş açıklamalarıyla akaryakıt sektöründeki ucuz benzin kavgasına da katıldı. İstasyonlarda olan benzinin aynı kalitede olduğunu söyleyen Köktaş, "Tüketici fiyata baksın ve ucuz olanı alsın" çağrısı yaptı. Köktaş, şöyle konuştu: "Hiç kafanızı kaldırıp da 'burada benzin 4.25 lira, biraz daha ileriye gideyim, nasıl olsa hemen bitmedi, benzin belki 4.15 lira' olur dediğiniz hiç oldu mu?

Tüketici olarak bilinçli olmak zorundayız. Yani aynı kalitedeki ürünün pahalı ya da ucuz olmasını gözetmemiz lazım. Nasıl olsa aradaki fark 1 kuruştur, 5 kuruştur diyerek önemsiz kılmamamız, ucuz olandan almamız lazım."