Kablosuz internete karşı alerjileri olduğunu iddia eden bir grup Santa Feli, elektromanyetik cihazların yasaklanması için hukuki işlem başlatıyor.
Santa Fe'de yaşayan ve bu gruba dahil olan Arthur Firstenberg adındaki adam “elektromanyetik alerjisinden” dolayı sağlığının bozulduğunu öne sürerek, kablosuz internetini kapatmayı reddeden komşusunu mahkemeye verdi.

Firstenberg, komşusu Raphaela Monribot"un cep telefonu, kablosuz internete bağlanan bilgisayarı gibi elektronik cihazlarından yayılan elektromanyetik dalgaların alerjisini azdırdığını savundu.

Elektromanyetik hassasiyet (EMS) olarak bilinen hastalık yüzünden “mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, kulaklarında çınlama, baş ağrısı, deride kızarıklıklar, eklemlerinde ağrı, bozulan görme yetisi ve kas yorgunluğu” şikayetinde bulunan Firstenberg, ayrıca ölümcül diğer rahatsızlıkları olduğunu da söyledi.

Firstenberg, elektromanyetik hassasiyet rahatsızlığının ilk olarak 1980"lerde üniversitede okurken başladığını ve evine aldığı mikrodalga fırın almasında sonra arttığını söyledi. Öte yandan, kasabada elektromanyetik cihazların etkisinden yakınan başka insanlar da mevcut.

Firstenberg öncülüğünde bir araya gelen elektromanyetik cihaz karşıtları, yasaların kendilerine verdiği hak gereğince hukuki işlem başlatacaklarını söyledi. Uzun süreden beri bir arkadaşında kalmak zorunda olan Firstenberg ise evine geri dönmeyi beklediğini söyledi.