Kuşadası ilçesinde belediyeye ait su kuyuları ile televizyon, telsiz ve GSM şirketlerinin antenlerinin bulunduğu verici istasyonuna kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kuşadası Belediyesi telsiz antenleri, ulusal, bölgesel ve yerel televizyon ve radyo kanalları ile GSM şirketlerinin antenlerinin bulunduğu Pilav Dağı'ndaki Kuşadası Belediyesi'ne ait verici istasyonuna gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, buradaki şirketlere ait kabinleri ve cihazları parçalayıp, enerji hatlarını kesti. Daha sonra Pilav Dağı'nın eteklerinde bulunan Ege Mahallesi'ndeki Sivridağ mevkiine giden şahıslar, yine Kuşadası Belediyesi'ne ait şehir merkezine saniyede 35 litre su sağlayan su kuyusuna enerji sağlayan hatlardaki kabloları keserek, su kuyusunun motorunu da parçalayıp, çalışamaz hale getirdi. Bununla da yetinmeyen saldırganlar, hem su kuyularına hem de verici istasyonuna enerji sağlayan trafoyu da parçalayıp, kablolarını kesti.
Televizyon ve radyo yayınlarının kesilip, su kuyularının devre dışı kalması üzerine olay yerine giden belediye ekipleri, daha sonra olayı jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırıyla ilgili tutanak tutup, görgü tanıklarının ifadesine başvurduktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda soruşturma başlattı.

"OLAYI ARAŞTIRIYORUZ, SABOTAJ İHTİMALİ AĞIRLIK KAZANIYOR"
Olayla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, saldırıların son derece üzücü olduğunu belirterek, olayla ilgili hem belediyenin hem de jandarma ekiplerinin araştırma yaptığını ve sabotaj ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi. Su kuyusuna yapılan saldırı sonucu enerji trafosunun parçalandığını ve su kuyusunun motorunun çalışamaz duruma geldiğini kaydeden Altungün, "Halkın malına zarar veren bu kişi ya da kişilerin saldırısı sonucu şehre saniyede 35 litre su sağlayan bir kuyumuz devre dışı kaldı. Ayrıca ciddi oranda bir maddi zararımız da söz konusu. Bunun yanında verici istasyonuna yapılan saldırı yüzünden de birçok ulusal televizyon ve radyo kanalı yayınlarını yapamıyor. Şu anda bu saldırı yüzünden birçok kanalın yayınları Kuşadası'nda izlenemiyor. Ayrıca, hem su kuyuları hem de verici istasyonuna enerji sağlayan Ege Mahallesi'ndeki ana trafoda bu saldırılardan zarar gördü. Bunu yapan veya yaptıran kişi ya da kişiler mutlaka belirlenecektir. Belediye olarak bizler de araştırıyoruz. Jandarma ekiplerimiz de olaya anında müdahale etti ve soruşturma başlattı. Yapılan bu saldırılardan dolayı son derece üzgünüz. Belediye ekiplerimiz gerekli çalışmaları başlattı. Su kuyusu ile verici istasyonundaki tamirat ve bakım çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp, hem su kuyusunu hem de verici istasyonunu kısa süre içerisinde devreye sokacağız" dedi.