İncirliova Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında elektrik kablolarının yer altına alınması projesi imar komisyonundan geçti. 1 Milyon 500 bin liraya mal olacak proje Ocak ayı içerisinde hayata geçirilecek.
İlçede ilk etapta Cumhuriyet Mahallesi'nde 5, İstiklal Mahallesi'nde 2, Atatürk Mahallesi'nde 1 ve Hürriyet Mahallesi'nde 1 trafo olmak üzere toplam 9 trafo yeniden güçlendirilecek.
Söz konusu projenin tamamının AYDEM tarafından yapılacağı öğrenildi. İncirliova Belediye Meclis tarafından imar komisyonuna incelenmesi için sunulan, proje Meclis Üyeleri Yılmaz Batmaz, Ahmet Aka, Hasbi Akman, Şemsettin Özdemir ve Şerif Ali Budak tarafından yerinde incelendi ve onaylandı.
İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay da trafoların değişimi ve elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmalarının başlamasından dolayı çok sevindiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''İncirliova'da 20 yıldan beri eski adı TEDAŞ yeni adıyla AYDEM tarafından yapılması planlanan elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmaları imar komisyonundan geçti. İlk etapta 9 adet trafomuz yenilenerek güçlendirilecek. Daha sonra şehir merkezinin tamamındaki elektrik kabloları yer altına alınma çalışmaları başlayacak. Bu çalışmalara en geç Ocak ayı içerisinde başlanacak. Her geçen gün büyümekte olan İncirliova İlçesinde özellikle Cumhuriyet Mahallesi tarafında yerleşimin daha çok oluşması nedeni ile elektrik zaman zaman yetersiz kalıyordu. Belediyemizden maddi anlamda para çıkmayacak. Tüm çalışmaları AYDEM yapacak. İlçemizin en büyük sorunlarından birisini de bu anlamda çözmüş olacağız.''