Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin aksine lükse düşkün olmayan Hollande, kabinesindeki bakanlara Fransa’da tatil yaparak vatandaşlara da örnek olabileceklerini söyledi.

Hollande, bakanların başka devletler tarafından yapılan yaz tatili tekliflerini de reddetmeleri gerektiğini belirterek kendisinin seçilirken, Fransız halkına ahlaklı olma sözü verdiğini hatırlattı. Fransa Cumhurbaşkanı, bakanlardan hiçbir zaman halktan uzak durmamalarını da isteyerek “Her zaman ulaşılabilir ve uygun olun” şeklinde talimat verdi. Fransız vatandaşlarının ödedikleri vergilerle tatil yapılamayacağını belirten Hollande “Bay Normal” takma adıyla biliniyor.
Lüks Sarkozy'i Bitirdi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin mayıs ayında yapılan seçimi kaybetmesinin en önemli nedenlerinden birinin lüks tatiller olduğu biliniyor. Sarkozy, 2007 yılında seçilmesinin hemen ardından zengin arkadaşı Vincent Bollore’nin jeti ve yatıyla ABD’de tatile çıkmıştı. Daha sonra çıkan haberlerde Sarkozy’nin bir haftada 22 bin dolar harcadığı belirtilmişti. Sarkozy döneminde Başbakanlık yapan François Fillon da eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in daveti üzerine Mısır’da tatil yaptığını itiraf etmişti.
Zenginleri Sevmiyor
SEÇİM kampanyası süresince yurtiçi seyehatlerinin büyük bölümünü trenle yaptığı için bazı Fransızlar tarafından “fazla normal” olmakla eleştirilen Hollande bir konuşmasında “Ben zenginleri sevmem” demişti. Hollande seçilmesi halinde zenginlere yönelik ek vergiler getireceğini, alt ve orta sınıfın sırtındaki vergi yükünün de hafifletileceğini vaat etmişti.

TRTHABER