Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçimden hemen önce açıkladığı yeni bakanlık yapısında değişikliğe gidiliyor. Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı tabelası bile asılmadan ikiye ayrılıyor. Yeni bakanlıklar “Çevre ve Şehircilik” ile “Orman ve Su” adıyla kuruluyor. Böylece, Başbakan Erdoğan’ın seçimden önce 25 olarak açıkladığı bakanlık sayısı 26’ya çıkıyor. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Çevre ile Bayındırlık Bakanlığının birimlerinin yanısıra Toplu Konut İdaresi(TOKİ) bağlanacak. Orman ve Su Bakanlığı’na ise Orman Bakanlığı’na bağlı birimlerle beraber Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü bağlı olacak. Bu değişiklik için hazırlanan ek kararnamenin de bugün yayınlanması bekleniyor. 
Eroğlu ve Bayraktar aday 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar favori gösteriliyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da yeni kurulacak “Orman ve Su Bakanlığı”nda devam etmesi bekleniyor. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimden 4 gün önce yaptığı basın toplantısıyla yeni bakanlık yapısını kamuoyuna açıklamıştı. Son düzenleme ile yeni kabine Başbakan ve 25 bakandan oluşacak. Başbakan Yardımcılığı sayısı 4’e çıkarken, Devlet Bakanlıkları kaldırılmış ve 6 yeni bakanlık kurulmuştu.