Afganistan'da batılı konukların kaldığı bir otele düzenlenen saldırıda çatışmanın sona erdiği, en az 10 kişinin öldüğü bildirildi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sadık Sadıkki, Taliban militanlarının patlayıcı kemerler, uçaksavar ve bomba atarlarla otele gündüz saatlerinde düzenlediği saldırının dün gece sona erdirildiğini, en az 10 kişinin öldüğünü belirtti. Sözcü, otel korumalarının 2 militanı öldürdüğünü, diğer 4 militanın ise ya kendilerini havaya uçurduğunu ya da NATO helikopterlerinin saldırısı sonucu otelin çatısında öldürüldüklerini söyledi. 
 
Saldırının, 2014 yılının sonunda yabancı askerlerin ülkenin güvenliğini Afgan birliklerine teslim etme konusunun ele alınacağı konferansın arifesinde yapıldığına dikkat çekiliyor. (AA)
 
KABİL'DE KANLI OTEL BASKINI
 
Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir oteli kuşatan silahlı eylemcilerle polis ve NATO güçleri arasında çıkan çatışmada en az 7 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Saldırıyı Taliban'ın üstlendiği iddia ediliyor. 
 
Afgan İçişleri Bakanı Sedik Sedikki, yerel yetkilileri ve yabancı davetlileri ağırlayan Inter-Continental Hotel’e 6 intihar bombacısının saldırdığını, 2 eylemcinin güvenlik görevlileri tarafından öldürüldüğünü söyledi. NATO helikopterlerinin de katıldığı çatışmaların 4 saatten uzun sürdüğünü belirten Sedikki, diğer 4 eylemcinin ya kendilerini havaya uçurduğunu ya da çatışma sırasında öldürüldüğünü kaydetti. Çatışmalarda, intihar saldırganları hariç oteldeki 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan 2'sinin polis, 6’sının sivil olduğu bildirildi. 
 
Polis yetkilileri, ağır silahlarla donanımlı eylemcilerin uçaksavar, rpg, el bombası ve bomba atarlarla otele saldırdığını kaydetti. 1960’larda inşa edilen Inter-Continental, 1992 – 1996 yılları arasında 22 roketli saldırının hedefi olmuştu. ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz günlerde Afganistan'dan 33 bin askerin çekileceğini duyurmuştu.