Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ile Kabe'nin yıkanmasında kullanılacak gül suyunun Isparta'dan karşılanması konusunu görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını bildirdi.
 
Hasan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren ve yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Al-Fehaid ile Kabe'nin yıkama aşamasında kullanılan gül suyu ihtiyacının Isparta'dan karşılanması konusunu görüştüklerini söyledi.
 
Al-Fehaid'in Suudi Arabistan'da etkili ve güvenilir bir isim olduğunu belirten Çelik, Kabe'nin Isparta'da üretilen gül suyuyla yıkanması konusunda büyükelçilik nezdinde çalışmaları sürerken Al-Fehaid'in Isparta'ya gelmesinin kendileri açısından büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.
 
Çelik, Al-Fehaid'e gül işleme tesislerini gezdirdiklerini, Gülbirlik'in kozmetik markası Rosense'nin mağazalarını tanıttıklarını söyledi.
 
Al-Fehaid'e hac döneminde yıkanan Kabe'nin gül suyu ihtiyacını ücretsiz karşılamak istediklerini anlattıklarına değinen Çelik, ''Hatta gerekirse Kabe'nin yıkanışı sırasındaki işçilik masraflarını da üstlenebileceğimizi söyledik. Bu işi ticaret değil hizmet olarak gördüğümüzü belirttik. Al-Fehaid de olumlu yanıt verdi. Al-Fehaid, önümüzdeki yıl içinde gül suyunun Isparta'dan gideceği konusunda net konuştu'' dedi.
 
Suudi Arabistan'a Rosense mağazası
 
Çelik, Suudi Arabistan'a Rosense satış mağazası kurulması yönünde de Al-Fehaid'le görüştüklerini belirtti.
 
Suudi heyetin Rosense mağazalarını çok beğendiğine dikkati çeken Çelik, ''Bu mağazanın aynısını Suudi Arabistan'a da açmak istediklerini belirttiler ve bu konuda bizden yardım  talebinde bulundular'' dedi.
 
Suudi Arabistan'ın Taif şehrinde de gül üretimi yapıldığını ancak bu üretimin hiçbir zaman Türkiye'de üretilen güle alternatif olamayacağını ifade eden Çelik, ''Onların düşüncesi oradaki gülü işlemek değil, buradaki ürünleri oraya ulaştırıp dağıtımını yapmak. Ayrıca kozmetik ürünler tecrübe ve deneyim ister, onların da böyle bir çalışma içine girme gibi düşünceleri yok'' diye konuştu.
 
AA