Verdikleri sözü tutmayan operatörler abonelerinin güvenini kaybediyor. Cazip teklifi kabul edip hattını kullanıma kapattırmayan tüketici ise gelen kabarık fatura ile adeta şok oluyor.

Gsm operatörleri arasındaki rekabet son sürat devam ederken mağdur yine tüketici oluyor. Kullandıkları gsm hattı ile ilgili sorun yaşayan tüketici çareyi hattı kapattırmakta buluyor. Tüketici mağduriyeti ise tam da bu sırada başlıyor. Abonesini kaybetmek istemeyen gsm operatörü firmaları tüketiciye kullandığı tarife üzerinde yüzde 50’ye varan indirimler sunuyor. Cazip teklifi kabul eden tüketici ise gelen kabarık fatura ile adeta şok oluyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle gsm operatörlerinin hat kapattıramama tekliflerini gözler önüne seren tüketiciler yaşadıkları sorunları işte şöyle dile getirdiler:

 Hattını Kapattırmak İsteyene Yüzde 50’ye Varan İndirimler

“Çalıştığım kuruma gelerek bir hat tanıtıldı. Bende uygun olduğunu düşünerek hattı aldım. Daha sonra hattı kullanmak istemedim ve hattı yazılı form doldurarak hattı kapattırma isteğimi gönderdim. Sonra beni arayarak kapatmaz isem faturama yüzde 25 indirim yapacaklarını söylediler kabul etmedim. Yüzde 50 indirim önerdiler. Biraz düşünmem gerekiyor dedim. Sonra aradıklarında ise gerek duymadım ve hattı açtırmadım.ben kapandı diye düşündüğüm. Hattım şu an açıkmış ve banim faturalarım orada birikmiş. Hatta yasal işlem başlatılacakmış.”

“Gsm hattımı kapatmak istediğimde müşteri temsilcisi bana hattımı kapatmamam karşılığında kullanmakta olduğum tarife üzerinden yüzde 25'lik bir indirim önerdi. Ben de kabul ettim ve kullanmaya devam ettim. Ancak bu indirim faturama yansımadı. Operatör sözünü tutmadı hem hattım açık kaldı hem de indirim yapmadılar.”

“Faturalarımın yüksek gelmesi nedeni ile hattımı kapattırmaya karar verdim. Müşteri hizmetleri yetkilisi 1 yıl süre ile mevcut hattımı kullanma taahhütlü verirsem yüzde 25 indirim uygulayacaklarını söyledi.Ben de teklifi kabul ettim.Fakat bu indirimin faturama yansımadığını görüyorum.Durumun incelenerek gerekenin yapılmasını istiyorum.”

 “Birden fazla gsm hattı kullandığım için birini kapattırmaya karar verdim. Gsm hattımı kapatmak istediğimde müşteri temsilcisi bana hattımı kapatmamam karşılığında kullanmakta olduğum tarife üzerinden yüzde 25'lik bir indirim önerdi.Ben de kabul ettim ve kullanmaya devam ettim. Diğer hattımı iptal ettirdim. Gelen fatura ile adeta şok oldum. Faturada indirim yoktu. Aksine her zaman gelenden daha kabarık geldi.”