Nissan öte yandan yoğun ilgi gören yüzde 0 faiz ile kredi kampanyasını istek üzerine Juke otomatik vites modellerinde sürdürdüğünü de belirtti
 
Eylül ayında toplam 59 bin 990 adet satışa ulaşan otomotiv sektöründe, bin 810 adet satış gerçekleştiren Nissan, yüzde 3 pazar payına ulaştı.
 
Nissan Eylül ayı sonuçlarının yanı sıra ile 3 ana modelinin de satış rakamlarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre;
 
3 yıldır üst üste SUV segmentinde lider Qashqai modelinde yılın ilk 9 ayında 2 bin 935 adet satış gerçekleşti ve Qashqai yüzde 7,3 oranında pazar payına sahip oldu. Öte yandan Eylül ayında 773 Qashqai satışı gerçekleşti ve ay bazında yüzde 16,4 pazar payına erişti.
 
Yılın ilk 9 ayında spor bir otomobille bir SUV'un en çekici yönlerini buluşturan Nissan Juke’u 6 bin 899 kişi satın aldı. Bu satış rakamları ile 9 aylık Pazar payını yüzde 17,1’e çıkaran Juke, Eylül ayında ise 514 adetlik satışla yüzde 10,9’luk pazar payına sahip oldu.
 
Tasarımı ile moda ikonu olan Micra ise Ocak – Eylül 2011 dönemi arasında 2 bin 18 adetlik satış ile yüzde 2,3 pazar payı sahibi olurken, Eylül ayında ise 354 adetlik satışla yüzde 4,5’lik pazar payı aldı.
 
Nissan kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor
 
Kampanyalar ile yakaladıkları başarıları sürdürmeyi hedefleyen Nissan, Ekim ayında da ‘Yüzde 0 Faizli Kredi ve ‘KDV’nin Yarısı Nissan’dan’ kampanyalarını 2012 modellerinde sürdürüyor.
 
Kampanya kapsamında benzinli düz ve otomatik vitesli Juke için 13 bin liralık kredi kullananlara 13 ay boyunca yüzde 0 faiz imkânı sunulurken, Juke dizel versiyonlarında ise Ekim ayı boyunca KDV’nin yarısı Nissan tarafından ödeniyor. 
 
Kompakt Crossover segmetinde ‘Şehrin Haylazı’ olarak adını duyuran Juke 1.5 dizel düz vites, 1.6 benzinli düz ve sarsıntısız sürüş keyfi sunan CVT Otomatik Vites seçeneklerini sunuyor. Juke’da ABS, EBD, 6 havayastığı gibi donanımlar standart olarak sunulurken, versiyonlarına göre ESP, Normal/Eco/Sport sürüş modlu Nissan Dynamic Control System, Cruise Control, akıllı anahtar, start-stop düğmesi ve Nissan Connect Multimdeya-Navigasyon sistemi gibi üstün özellikler de içeriyor.
 
Micra kampanyasında da yüzde 0 faiz uygulaması dikkat çekiyor. Nissan, Ekim ayı içerisinde Micra için 12 bin liralık kredi kullananlara 12 ay boyunca yüzde 0 faiz imkanı sunarak bir Micra sahibi olmayı kolaylaştırıyor.
 
Trafikte rahat etmek isteyenlerin tercihi Micra’da ön, yan ve perde hava yastıkları ile ESP sistemi gibi standart özellikler bulunuyor. Micra’nın şehir dışındaki 4,3lt’lik yakıt tüketim değeri ve sınıfının en kısa dönüş yarıçapına (4,5m) sahip olması da önemli özellikleri arasında yer alıyor.
 
Qashqai modeli ise 50 bin 334 TL’ den başlayan fiyatlarla satılıyor.
 
“Bu başarıya ulaşan tek marka olmaktan gurur duyuyoruz”
 
Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu Eylül ayı satış rakamlarına ilişkin olarak şu şekilde konuştu; “Son yıllarda pazar payımızı her yıl yüzde 100’e yakın artırmaya başladık. Eylül ayında ise yüzde 3 pazar payına ulaşmayı başardık. Var olduğumuz segmentte bu başarıya ulaşan, satış grafiğini bu denli yükselten başka bir marka olmaması, rekabetçi yapımızın gücünü de gösteriyor. Türkiye otomotiv pazarının toplamında sadece belirli segmentlere hitap ettiğimizi göz önüne alırsak ulaştığımız pazar payının önemli bir başarı olduğunu gururla söyleyebiliriz.”