Didim İlçe Müftlüğü'nde düzenlenen tören ile Müslüman olan Moran, Ceylan Yağmur adını aldı.
 
17 yıldır Türkiye'de, 3 yıldır da Didim'de yaşayan İngiliz Judith Anne Moran, çevresindeki Müslüman arkadaşlarından dinlediği Kur'an-ı Kerim'dan etkilenerek Müslüman oldu. Daha önce Kuşadası ve Marmaris'te yaşayan ve iyi derecede Türkçe konuşan Moran, "Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Bütün arkadaşlarım Türk ve bana çok yardımcı oluyorlar. Ben Müslümanlığa geçmek için 10 yıldır düşünüyorum. Kuran dinlediğim zaman çok huzur buluyorum. Kuran okumadan başımı huzurla yastığa koyamıyorum" dedi. 
 
Hristiyan Ortodoks olan Moran, bu kararına aile üyelerinin tepki gösterdiğini yalnızca İngiltere'de yaşayan kızının kendisini desteklediğini belirterek, "Ailem bana karşı çıktı ancak ben kendimi biliyorum. Ben bu şekilde mutlu ve huzurluyum" dedi. Moran, sıradaki hedefinin Türk vatandaşlığına geçmek olduğunu da söyledi. 
 
İslamiyeti seçen Moran için Didim İlçe Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. Töreni Didim İlçe Müftülük görevlisi Abdurrahman Tüfekçi yönetirken, törene şahit olarak Moran'ın arkadaşları Seyithan Demirel ve Muhsin Koca da katıldı. Tören Kur'an-ı Kerim'den sureler okunmasının ardından, Vekil Müftü Tüfekçi'nin İslamiyet ve Müslümanlığın kaideleri hakkında bilgi vermesi ile sürdü. Kendi rızası ile Müslümanlığı seçtiğini ve Müslümanlığın yaptırımlarına uyum sağlayacağını belirten Moran, Kelime-i Şahadet getirdi. Törenin sonunda Vekil Müftü, Ceylan Yağmur Moran'a İhtida Belgesi ile birlikte Kuran-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları'ndan çıkan dini bilgiler içeren kitaplar hediye etti.