ABD’de yaşayan ve “The Young Turks” (Jön Türkler) programının geniş kitleler tarafından seyredilmesini sağlayan 41 yaşındaki gazeteci ve politika yorumcusu Cenk Uygur, Current TV’ye geçti.
 
Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore’un sahip olduğu 60 milyon eve ulaşabilen Current TV, Uygur ve ekibine internet üzerinde yaptığı programın aynısını televizyon kanalından yapması konusunda teklif götürdü. Daha önce video paylaşım sitesi Youtube’da şovlarını yayınlayan Uygur ve ekibi teklifi kabul etti. Böylece Uygur, Current TV’den izleyicilerine ulaşacak.
 
AL GORE'DAN ÖVGÜ 
 
Habertürk'ün haberine göre, çevreci ve global ısınma ile mücadelenin lider ismi haline gelen Al Gore, Uygur’un izleyici kitlenin ne istediğini çok iyi bildiğini ve ona çok güvendiğini söyledi. 1993–2001 yılları arasında dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’ın yardımcılığını yapan Al Gore, ayrıca Uygur’un konuları ustalıkla anlattığını, çok ekranlı dünyayı kavradığını ve doğrunun arayışında olan bir kitleye hitap edeceğini kaydetti.
 
Cenk Uygur ise, grup baskısının söz konusu olmayacağını ve yapmak istediklerini yapma fırsatını bulduklarını söyledi. Cenk Uygur, Al Gore ve Joel Hyatt gibi patronlar ile Keith Olberman gibi bir sunucu ile çalışmanın Jön Türkler için mükemmel bir ortam olduğunu ifade etti.
 
'CUMHURİYETÇİ'YDİ 'DEMOKRAT' OLDU
 
Sekiz yaşında ailesi ile birlikte İstanbul’dan ABD’ye göç eden Cenk Uygur, Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 90’lı yıllarda Cumhuriyetçi Parti ve eski Başkan Ronald Reagan’a ilgi duyan ve sağ görüşleri savunan Uygur, şimdi, kürtajın kadının kendisiyle ilgili bir seçim hakkı olduğunu, eşcinsel evliliği, uyuşturucu madde kullanımına ilişkin yasaların liberalleştirilmesini savunuyor.
 
Uygur, Demokrat Parti için ilk tercihini 2000’de kullandı ve Al Gore’a oy verdi. Başlangıçta Başkan Barack Obama’yı şiddetle destekleyen Cenk Uygur, şimdi düş kırıklığı içinde ve zaman zaman eleştiriyor. Bush dönemi politikalarına sıkı muhalefetiyle bilinen Uygur, Obama’nın toplumu daha fazla öne çıkaran bir sosyal programı hayata geçiremediğini ve Cumhuyetçi Parti muhafazakârlarına ödün verdiğini belirtiyor.
 
MSNBC kanalında sunduğu “The Young Turks” programında Obama’yı sert bir şekilde eleştirilince kanal yöneticileri Uygur’dan programın sunumunu geri almış ve Uygur 20 Temmuz'da MSNBC'yi bırakmıştı. 
 
Bir yaşındaki oğlunun adını “Prometheus Maximus” koyan Uygur, bir dönem Ermeni kuruluşlarının da hedefi haline gelmişti.
 
2009’DA ÖDÜL ALMIŞTI 
 
Uygur, daha önce internette yayınladığı “The Young Turks” şovu ile ayda yaklaşık 13 milyon kişiye ulaşırken, ABD’deki asıl şöhretine 2005’te yaptığı 99 saatlik “Live, On Air Filibuster” şovu ile ulaştı. Uygur, 2009’da Masgable Awards tarafından “Best Political Podcast & Best Political News Site” ödülüne layık görüldü.
 
Cenk Uygur geçtiğimiz yıl ilki yapılan Yeni Medya Düzeni Konferansı'nın da konuklarından biriydi.