Buran, yaptığı yazılı açıklamada, Doç. Dr. Bilgin Gürateş için 28 Mart saat 12.40 sıralarında Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi'ne kayıp başvurusu yapıldığını ve bunun üzerine soruşturma açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kayıp Doç. Dr. Bilgin Gürateş, 27 Mart günü ilimiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan 50'ler Çarşısı işhanında silahla vurulmak suretiyle öldürüldükten sonra cesedi dolaba konularak 28 Mart saat 09.00 sıralarında bahse konu adresten çıkartılmıştır. Minibüsle Gümüşkavak Mahallesi'ne götürülerek bir müddet bekletildikten sonra aynı günün gecesi 22.30 sularında yine aynı mahalle civarında bulunan Erpinik Dağı'na gömüldüğü anlaşılmış, maktulün cesedi 3 Nisan saat 01.30 sıralarında cumhuriyet savcısı ve adli tıp doktoru nezaretinde gömüldüğü yerden çıkartılmıştır.”

ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRÜ: 7 KİŞİDEN 5’İ TUTUKLANDI
Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, elleri ve ayakları bağlı, kasığından vurulduktan sonra toprağa gömülmüş cesedi bulunan Doç.Dr. Bilgin Gürateş cinayetiyle ilgili açıklama yaptı. Buran, Doç. Dr. Gürateş’in büroda öldürüldükten sonra tahta dolaba konulup çıkarıldığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 28 Mart’ta ortadan kaybolan Doç. Dr. Bilgin Gürateş, elleri- ayakları bağlanıp, boynuna ip geçirilip, kasığından vurularak öldürülmüş halde toprağa gömülü bulundu. Olayla ilgili polisin yaptığı çalışmada gözaltına alınan 7 kişiden Recai Yıdızhan ’adam öldürme’, oğlu Gökhan Yıldızhan, Semih Avcı, Abdulkadir Avcı ve Öner Yıldız, ’cinayete teşebüs’ ve ’cinayete yardım’ iddiasıyla tutuklandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Elazığ Eniyet Müdürü Ayhan Buran bugün olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in, 28 Mart günü Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi’ne kayıp olarak bildirildiğini belirtti. Buran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Doç.Dr. Bilgin Gürateş ile ilgili yapılan soruşturma neticesinde, 27.03.2012 günü, ilimiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan Elliler Çarşısı İşhanı’nda silahla vurulmak sureti ile öldürüldükten sonra, cesedinin tahta dolaba konularak 28.03.2012 günü saat 09.00 sıralarında bahse konu adresten çıkartılmıştır. Minibüs ile Gümüşkavak Mahallesi’ne götürülerek bir müddet bekletildikten sonra 28.03.2012 günü gece 22.30 sularında yine aynı mahalle civarında bulunan Erpinik Dağı’na gömüldüğü anlaşılmış, maktülün cesedi 03.04.2012 günü saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Doktoru nezaretinde gömüldüğü yerden çıkartılmıştır."

Emniyet Müdürü Ayhan Buran, olay faili ve yardım eden toplam 7 şahsın, olayda kullanılan suç aleti tabanca ve şarjöre basılı 9 dolu fişek ile yakalandıklarını, adli mercilere sevk edilen şahıslardan 5’nin tutuklandığını kaydetti.

BÜRONUN ÇAMAŞIR SUYULA TEMZİLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Elazığ'da, bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesi'ndeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 günden beri kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateş'in kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.

Doç. Dr. Gürateş'in, kent merkezindeki işhanında R.Y'ye ait büroda silahla vurulduktan sonra bir dolabın içine konularak Gümüşkavak Mahallesi'ndeki araziye kadar taşındığı, daha sonra toprağa gömüldüğü, büronun da çamaşır suyu ile temizlendiği iddia edilmişti.