Selçuk"ta bu yıl ilki yapılacak olan Jimnastik Festivali 08-12 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivale 250"yi aşkın yurtiçinden ve yurtdışından sporcu, teknik heyet ve federasyon temsilcileri katılacak.
Selçuk Belediyesinin Türkiye Jimnastik Federasyonu ve Selçuk Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu 1.Uluslararası Artemis Ephesia Jimnastik Festivali"ne birçok üniversite ve jimnastik kulüplerinden yurtiçi ve yurtdışı katılımların da beklendiği belirtiliyor. Festivalde 12 yaş ve üstü jimnastik, akrobasi, dans, trambolin şov gibi birçok gösteriler sunulacak. Ayrıca festivalde özellikle Türkiye"de üniversitelerarası yapılan yarışmalarda birinci olan üniversitelerin gösterileri de yer alacak olup, yurtdışından Almanya, Yunanistan ve aynı zamanda Selçuk Belediyesi"nin kardeş şehri olan Dion-Pieria da gösteri grubuyla katılacak.
8 Ekim 2008 tarihinde başlayacak olan festival kapsamında çalıştaylar, Selçuk ilçesinin tarihi ve turistik alanlarının gezilmesi, gala gecesi, performanslar ve forumlar gerçekleştirilecek. 09 ve 10 Ekim 2008 tarihlerinde saat 21:00"de Selçuk Tören alanında festivale katılan gruplar performanslarını halka açık olarak sergileyecekler. Festivalde görev alacak olan tüm sporculara Selçuk"tan Zuhal Fitness Spor Kulübü ve Selçuk Belediye Spor Kulübü ev sahibi olarak festivale katkı sağlayacaklar.
Selçuk Belediyesi"nin sponsorluğu ile gerçekleşecek olan 1.Uluslararası Artemis Ephesia Jimnastik Festivali"nin ilçeye sosyal hareketliliğin yanı sıra Selçuk esnafına da katkı sağlayacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, “Sporcuların tüm konaklama ve yeme içme ihtiyaçları şehir merkezindeki işletmelerden karşılanacak. Bu organizasyonun Selçuk ilçesine güzel bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Ayrıca ilçemizin tanıtımına katkı yapacak bu festivalin Selçuk"ta yıllardır faaliyet gösteren ve birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Zuhal Fitness Spor Kulübünün başarılarının daha da artmasına tetikleyici bir ortam hazırlayacağını, ilçe gençlerini cimnastik sporuna teşvik edeceğini düşünüyorum” diyerek tüm sporseverleri 09-10 Ekim akşamı halka açık olacak olan festivale davet etti.