Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı açılışta jetlerin geçişi kalabalık tarafından ıslık çalınarak protesto edildi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir binanın ikinci katındaki ilçe merkezinin açılışına, BDP Hakkari Miletvekili Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanığlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Açılışa katılan kalabalık PKK ve Abudallah Öcalan lehine sloganlar attı. Geylani Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasında, hükümetin açılım politikasını eleştirerek, "DTP"yi kapattılar, genel başkanlarını da siyasi yasağa soktular. Grubu düşürdüler, şimdi de tüm bunları dokunulmazlıkları henüz kakmadığı halde yapıyorlar.

Zira siyasi yasağa giren genel başkan ve eski eş başkan Aysel Tuğluk, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı resmi gazetede yayınlanmadığı müdettçe milletvekillikleri devam ediyor. Ağır suçlamalarla, yolsuzluklarıyla, ihale satmaları ile yüzlerce milletvekilinin dokunulmazlık fezlekeleri ise meclisin tozlu raflarında çürümeye terk edilmiştir. Ama barış ve demokrasi isteyen DTP miletvekillerine tüm bu yapılanlar reva görülüyor" dedi. Açılış sırasında 2 savaş uçağının Yüksekova semalarında geçişi ise protesto edildi. Alçak uçuş yapan savaş jetleri, kalabalık ıslık çalarak protesto etti./milliyet